Na slovíčko s Mikem Tysonem. Slavný boxer bude v Praze vyprávět svůj nevšední životní příběh

Jeden z nejlepších boxerů historie Mike Tyson ve čtvrtek přiletí do Prahy. Do ringu se ovšem nevrací – v rámci své tour po Evropě bude večer před necelou tisícovkou diváků v klubu SaSazu vyprávět svůj nevšední a často hodně divoký životní příběh.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý boxer Mike Tyson se přišel podívat na své následovníky.

Mike Tyson. | Zdroj: Reuters

Nejmladší šampion těžké váhy v historii. První porážka mezi profesionály až v 38. zápase. Ale také skandály v ringu, drogové aféry a potíže se zákonem. Tysonův život dodnes poutá pozornost a jeho sportovní kariéra obdiv.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na slovíčko s Mikem Tysonem. Slavný boxer bude v Praze vyprávět svůj nevšední životní příběh

„Muhammad Ali měl jiné přednosti, Joe Frazier měl jiné přednosti, Rocky Marciano měl zase jiné přednosti, Vladimir Kličko měl taky jiné. Myslím si, že kdybychom viděli hráče, co jsem jmenoval, na vrcholech, tak by je Tyson porazil. Měl fakt všechno,“ hodnotil sportovní novinář Lidových novin a odborník na box Antonín Vavrda.

Proto je o Tysona zájem i třináct let po tom, co ukončil kariéru. A pražský klub SaSazu je skoro vyprodaný, i když se bývalý šampion představí jen s mikrofonem v ruce a lístky stojí od dvou do deseti tisíc korun.

Boxerka Sedláčková se připravuje na zápas o evropský titul, její trenér mezitím vyzývá Konečného

Číst článek

„Pro mě je naprosto přirozené, že když někdo obdivujete, tak ho chcete slyšet přímo od něj. V Americe s tím kdysi začali američtí fotbalisti nebo Wayne Gretzky,“ přiblížil promotér Petr Větrovský z agentury VDN Promo, která amerického boxera do Prahy dostala, pro koho je na české poměry drahá akce určená.

„Můžete se třeba podívat na film Rocky Balboa, kde má starou restauraci a všem hostům tam vypráví, jak bojoval s Apollo Creedem a tak dále. To je vlastně stejný princip. A Mika Tysona to z velké části vytáhlo z finančních problémů,“ vysvětluje Vetrovský.

Na čtvrteční akci, která začíná v SaSazu v 18.30, zbývají ještě poslední vstupenky. Ty nejlevnější stojí 1990 korun.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme