Boxer Wilder se s Furym znovu utká o titul mistra světa v těžké váze. Loňský duel skončil remízou

Mistr světa těžké váhy organizace WBC Deontay Wilder se znovu utká s britským boxerem Tysonem Furym. Loni v prosinci skončil jejich zápas v Los Angeles remízou, po níž Američan Wilder zůstal šampionem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyson Fury (vlevo) a Deontay Wilder (vpravo) si zopakují vzájemný souboj

Tyson Fury (vlevo) a Deontay Wilder (vpravo) si zopakují vzájemný souboj | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Wilder v pátek na twitteru oznámil podpis smlouvy na souboj s Furym, termín však ještě nesdělil. Jeho nejbližším zápasem bude zářijová odveta s Kubáncem Luisem Ortizem, jehož loni porazil. Fury má před sebou duel s Tomem Schwarzem, který se uskuteční 15. června v Las Vegas.

„Nejprve Luis Ortiz, pak Tyson Fury. Smlouvy jsou už podepsané, je to oficiální,“ napsal Wilder, jenž před dvěma týdny knokautoval Dominica Breazealea hned v prvním kole a připsal si 41. vítězství v profesionálním ringu.

Wilder je mistrem WBC od ledna 2015, pás obhájil už devětkrát. Příznivci boxu by ho rádi viděli v ringu proti Britovi Anthonymu Joshuovi, který je držitelem titulů IBF, WBA a WBO. Jejich zápas je ale zatím v nedohlednu.

Joshua se v sobotu v newyorské Madison Square Garden utká s Američanem s mexickými kořeny Andym Ruizem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme