Boxeři Fury a Joshua půjdou proti sobě. Chtějí se porvat o titul, který ukončí věčné dohady

Fanoušci boxu v Británii mohou mít konečně jasno, kdo že je jejich nejlepším boxerem všech dob. Anthony Joshua a Tyson Fury se totiž dohodli, že by se mohli utkat o „sjednocovací“ titul mistra světa těžké váhy. Joshua drží mistrovské pásy organizací WBA, IBF, WBO a IBO, Fury je šampionem WBC. Podle promotéra Eddieho Hearna se už dohodli na finančních podmínkách dvou vzájemných zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský boxer Tyson Fury (na snímku) porazil v Las Vegas Američana Deontaye Wildera a připravil ho o pás mistra světa těžké váhy organizace WBC

Britský boxer Tyson Fury (na snímku) porazil v Las Vegas Američana Deontaye Wildera a připravil ho o pás mistra světa těžké váhy organizace WBC | Foto: Steve Marcus | Zdroj: Reuters

„Udělali jsme velký pokrok, ale pořád je toho ještě hodně před námi. Teď se budeme bavit o místech a termínech,“ řekl Joshuův zástupce Hearn pro Sky Sports News.

Je jim přes 50, ale rvali by se jako koně. Tyson a Holyfield půjdou do ringu, vzájemný souboj nevylučují

Číst článek

„Ano, domluvili jsme největší boxerský zápas v britské historii. Bude to v příštím roce,“ potvrdil Fury na twitteru.

Nejdřív ale obhajoba

Oba boxery nyní čekají obhajoby. Joshua měl nastoupit proti Bulharovi Kubratu Pulevovi 20. června, avšak kvůli pandemii koronaviru se jejich zápas uskuteční nejdříve v říjnu.

Podobná situace je i v případě utkání Furyho s Američanem Deontayem Wilderem, na počátku příštího roku by pak měl přijít na řadu Furyho duel s Dillianem Whytem.

British world heavyweight champions Anthony Joshua and Tyson Fury have agreed to a two-fight deal, says promoter Eddie Hearn.

More 👉 bbc.in/2YAh5VN #bbcboxing #boxing

16:46 – 10. 06. 2020

184 1004

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme