Boxer Fury knokautoval Whytea a uhájil mistrovský pás WBC. Pak potvrdil, že končí

Britský boxer Tyson Fury knokautoval v titulovém zápase v londýnském Wembley v 6. kole krajana Dilliana Whytea a uhájil mistrovský pás organizace WBC v těžké váze. Třiatřicetiletý šampion zaznamenal 32. vítězství v profesionálním ringu, z něhož odchází neporažen. Před duelem avizoval, že tento duel bude jeho poslední.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící Tyson Fury.

Slavící Tyson Fury. | Foto: ANDREW COULDRIDGE | Zdroj: Reuters

„Slíbil jsem své úžasné ženě Paris, že po tomhle souboji bude konec. A myslel jsem to vážně,“ potvdil Fury. Whytea poslal na zem před 94 tisíci diváků pravým zvedákem na bradu. O rok starší vyzyvatel se sice zvedl, nebyl ale zjevně schopen pokračovat a rozhodčí zápas ukončil.

Boxer Tyson zbil v letadle muže, který ho obtěžoval. Oba byli zadrženi a poté propuštěni

Číst článek

Populární „Cikánský král“ Fury zaznamenal ve 33. duelu 32. vítězství, z toho 23 k.o. Nevyhrál pouze první ze tří duelů s Američanem Deontayem Wilderem v prosinci 2018, který skončil remízou. Whyte utrpěl třetí porážku při 28 výhrách (19 k.o.).

Původně Fury usiloval o takzvaný sjednocovací souboj s krajanem Anthonym Joshuou, jenže ten o zbylé pásy hlavních organizací WBA, IBF a WBO loni v září přišel po porážce od ukrajinského vyzyvatele Alexandra Usyka.

Souboj s Whytem byl o 41 milionů dolarů, Fury dostal ze štědré odměny 80 procent.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme