Čeští boxeři se přidávají k bojkotu mistrovství světa, vadí jim přístup vedení mezinárodní organizace

Český box se přidává k USA a Irsku a nevyšle své výpravy na letošní mistrovství světa v Indii a Uzbekistánu. Bojkot jako první oznámily Spojené státy americké, kterým vadí kontroverzní kroky Mezinárodní boxerské asociace. Po Irsku se k bojkotu přidává také Česko, jak potvrdil Radiožurnálu Sport prezident České boxerské asociace Marek Šimák.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snímek z boxerského mistrovství světa z roku 2021

Snímek z boxerského mistrovství světa z roku 2021 | Zdroj: Profimedia

Vedení Mezinárodní boxerské asociace v čele s Rusem Umarem Kremljovem umožňuje ruským a běloruským boxerům startovat na akcích pod státními vlajkami, a to navzdory ruské invazi na Ukrajinu.

‚Nemají tam co dělat.‘ Konečnému vadí, že ruští a běloruští boxeři mohou znovu reprezentovat

Číst článek

„Co se týče bojkotu mistrovství světa i Česká republika se přidává k Irsku, které nebude posílat na mistrovství světa boxery ani rozhodčí. Určitě se těchto akcí nezúčastníme, chceme ale udělat nominace na olympijské hry, které budou v polském Krakově,“ vysvětlil pro Radiožurnál Sport prezident České boxerské asociace Šimák.

Už v roce 2019 přišlo boxerské mistrovství světa o status kvalifikace na olympijské hry. Důvodem byly problémy s financováním a kontroverzní rozhodování na olympijských turnajích.

Mezinárodní asociace je pod vedením Kremljova finančně závislá na energetické firmě Gazprom a boxu hrozí vyřazení z olympijského programu.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme