Brankář Petr Čech se stal ambasadorem ženské lakrosové reprezentace. A neztratil by se ani jako hráč

Fotbalový brankář Petr Čech se vrhnul na lakros. Ne, to není to žádný vtip. Čerstvý vítěz Zlatého míče pro nejlepšího českého fotbalistu sezony se totiž stal ambasadorem ženské lakrosové reprezentace, kterou v létě čeká mistrovství světa. Petr Čech coby patron by se ovšem v národním lakrosovém týmu neztratil ani jako hráč.

Radotín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Není nutné střežit za každých okolností jen fotbalovou branku

Není nutné střežit za každých okolností jen fotbalovou branku | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Jedna dva, srdce lva, to znamená, že do toho všichni dáváme srdce, že hrajeme za Českou republiku,“ vysvětluje útočnice národního lakrosového týmu Tereza Bartůšková význam pokřiku, který si s reprezentantkami při tréninku v pražském Radotíně mimořádně zakřičel i fotbalový brankář Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Petr Čech si vyzkoušel lakros.

„Stalo se to náhodou. Na sociální síti jsem zahlédl výzvu, že lakrosový národní tým žen se kvalifikoval na mistrovství světa, ale bohužel nemá jak odjet. Zavolal jsem pár svých známých a spolupracovníků a začali jsme hledat způsob, jak jim pomoct, aby na mistrovství světa odjely,“ řekl.

Než se ale tak stane, tak si gólman londýnského Arsenalu přijel s děvčaty osobně zatrénovat. Vyzkoušel si hru v poli a samozřejmě i pozici brankáře. Děvčata z národního týmu sice dostala od svých trenérek pokyn Petra Čecha v bráně šetřit, ale po prvním kole střelby s tím některé hráčky nesouhlasí.

Samá chvála

„Dostaly jsme pokyn, abychom nestřílely velké rány, aby si to ozkoušel. Ale stejně mě překvapilo, že i když to je úplně jiný balon, jiná výstroj a ještě má v ruce hokejku, tak byl dost dobrý. I když jsem se potom snažila dát mu gól, tak to úplně nešlo,“ popisuje středopolařka lakrosové reprezentace Michaela Srchová, že dát gól bývalému brankáři fotbalové reprezentace je opravdu těžké.

A pochvaly na jeho výkon mezi tyčemi se ozývají i z hloučku ostatních hráček. „Hezky.“ „Jak to dělá?“ Podle reprezentantek by úspěchem na letním mistrovství světa ve Velké Británii byl postup ze skupiny.

„Doufám, že uspějí. Samozřejmě pro ně už to, že se kvalifikovaly, je velký úspěch. Věřím, že překonají svá očekávání, že si to užijí a podaří se jim odehrát co nejlepší turnaj,“ přeje si ambasador ženské lakrosové reprezentace Petr Čech. 

Václav Rokyta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme