Tým stíhaček Breitling Jet Team je bez hlavního sponzora, po sedmnácti letech si musí najít nového

Organizace Apache Aviation oznámila, že od konce sezony 2019 nebude jejich sedm stíhaček L-39 Albatros létat pod barvami a jménem Breitling. Švýcarská firma, která primárně vyrábí luxusní hodinky, se rozhodla neobnovit sponzorský kontrakt se společností Apache Aviation, která provozuje Breitling Jet Team sedmnáct let.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letouny L-39C Albatros z Breitling Apache Jet Teamu

Letouny L-39C Albatros z Breitling Apache Jet Teamu | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY-SA 3.0

O ukončení sponzorství informovala organizace Apache Aviation na svém webu.

Breitling Jet Team byl založen v roce 2003 jako první a jediný profesionální civilní tým létající na proudových letadlech, který předvádí stovky akrobatických formací na různých akcích v Evropě, Asii, Blízkém východě a Severní Americe.

Aero L-39 Albatros

Proudový podzvukový cvičný letoun vyvinutý v šedesátých letech 20. století v československém Aeru Vodochody. Dodnes zůstává nejpoužívanějším proudovým výcvikovým letounem na světě.

Jde také o jediný tým, který organizuje takovou leteckou podívanou s více stíhačkami, konkrétně se sedmi stroji L-39 Albatros.

Pro sezonu 2020 a další plánuje prezident Apache Aviation Jacques Bothelin schůzky s možnými novými sponzory, se kterými by se dala „umně využít unikátní know-how a výzkumná strategie nabytá sedmatřicetiletou zkušeností letecké akrobacie,“ uvedla organizace. 

Přehlídky Breitling Jet Teamu trvají obvykle 18-20 minut a zahrnují let v těsné formaci, vzájemné lety proti sobě, sólo představení a synchronizované manévry.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme