‚Je v dobrém stavu.‘ V Rusku vězněná basketbalistka Grinerová je podle Američanů v pořádku

Basketbalovou hvězdu Brittney Grinerovou poprvé od jejího zadržení navštívil v moskevském vězení zástupce americké ambasády. Podle něj je dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa v dobrém stavu.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká basketbalistka Brittney Grinerová

Americká basketbalistka Brittney Grinerová | Zdroj: Reuters

Grinerová byla zadržena začátkem měsíce na letišti Šeremetěvo s hašišovým olejem. Kvůli podezření z pašování drog jí soud nedávno prodloužil vazbu do 19. května.

Hvězdnou americkou basketbalistku zadrželi v Rusku týden před invazí, první zprávy se o ní objevily až teď

Číst článek

„Mohli jsme zkontrolovat její stav. Dál budeme úzce spolupracovat s jejím právním týmem a dohlédneme na to, aby se jí dostalo spravedlivého zacházení,“ řekl podle agentury Reuters mluvčí amerického ministerstva zahraničí Ned Price.

Pokračoval: „Náš úředník zjistil, že Brittney Grinerová je v dobrém stavu a budeme i nadále dělat vše, co je v našich silách, aby s ní během této zkoušky bylo zacházeno spravedlivě,“dodal.

Jednatřicetileté basketbalistce, která působí v Jekatěrinburgu a čtyřikrát s ním vyhrála Evropskou ligu, hrozí za pašování drog vězení až na deset let. Její zadržení přišlo v době, kdy jsou vztahy mezi USA a Ruskem napjaté kvůli vojenskému útoku ruské armády na Ukrajinu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme