Brněnští zastupitelé schválili navýšení podpory letošní motocyklové Velké ceny o 2,5 milionu

Brno dá na letošní ročník Grand Prix silničních motocyklů navíc 2,5 milionu korun. V úterý to schválili zastupitelé, město už dříve vyčlenilo 15 milionů korun. Pro vyšší podporu bylo všech 47 přítomných zastupitelů, nikdo nebyl proti ani se nezdržel hlasování.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena Brna 2018

Velká cena Brna 2018 | Zdroj: Profimedia

Kraj závody podpořil částkou 25 milionů a ve čtvrtek by měl projednat navýšení této podpory o dalších 2,5 milionu korun. Stát má přispět 55 miliony korun a náklady ve výši pět milionů pokryje Automotodrom Brno, který pořadatelskému spolku kraje a města pronajímá okruh pro akci. Závody se pojedou 4. srpna.

Stát dá na motocyklovou Grand Prix v Brně 39 místo požadovaných 65 milionů korun

Číst článek

Velkou cenu letos počtvrté uspořádá spolek kraje a města, který má s promotérskou společností Dorna smlouvu na pět ročníků. Budoucnost závodu byla nejistá poté, co na něj stát letos nejdříve vyčlenil 39 milionů, přestože spolek žádal o 26 milionů více.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vyzval město a kraj, aby podpořily pořádání závodu vyššími prostředky z vlastních zdrojů. Město s krajem se proto s Automotodromem dohodly, že se podělí o pokrytí dalších nákladů. Vláda na základě toho navýšila podporu z 39 na 55 milionů korun.

Dál se bude jednat o systémové podpoře závodů, protože politici musí o podpoře diskutovat zvlášť na každý rok, což pořadatele akce vrhá do nejistoty.

Loňský ročník skončil ve ztrátě 31 milionů korun. Dorna kvůli opožděným splátkám poslala spolku vytýkací dopis, v němž požadovala dodržování splátek v původních termínech. V opačném případě by bylo ohrožené pořádání dalších ročníků Grand Prix.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme