Bronz v ‘golfu s lukem‘. Mám velkou radost za celé Česko, říká Macková

Lukostřelkyně Martina Macková je nejstarší členkou české výpravy na Světových hrách ve Vratislavi. Ze čtvrtého největšího polského města navíc nebude odjíždět s prázdnou. V terénní lukostřelbě vystřílela s holým lukem bronzovou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Vratislav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Macková soutěží v terénní lukostřelbě na Světových hrách ve Vratislavi.

Martina Macková soutěží v terénní lukostřelbě na Světových hrách ve Vratislavi. | Foto: czechteam.info

„Terénní lukostřelba je vlastně golf s lukem,“ popisovala Radiožurnálu 54letá lukostřelkyně Martina Macková. Cíl zůstává stejný, sestřelit terče. Závodníci přitom ale chodí v přírodě. Terče jsou o čtyřech různých velikostech: 20, 40, 60 a 80 centimetrů. Každý z nich má navíc předepsanou vzdálenost. Rozdíl je přibližně 15 až 20 metrů a nikdy se nestřílí z roviny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Vratislavi natáčel s Martinou Mackovou reportér ČRo Jakub Kanta

V semifinále proti úřadující mistryni světa Italce Nozigliové ještě Mackové podpora části české výpravy štěstí nepřinesla. „Byla jsem hrozně nervózní, semifinále jsem si prohrála sama,“ litovala česká reprezentantka. V souboji o třetí místo ale dokázala zvítězit a ve Vratislavi vybojovat cenný kov. „Mám hroznou radost, že mám medaili. Nejen já, ale celé Česko,“ těšilo Mackovou.

Svůj poslední zápas ve Vratislavi zvládla. Zaimprovizovala lépe než její slovinská soupeřka. Terén v jednom z vratislavských parků ale příliš složitý nebyl. „Není až tak krkolomný, jako byl v Rakousku, kde jsme trénovaly,“ vysvětlovala Macková, která se na Světové hry připravovala s kolegyní Jindřiškou Vaněčkovou.

Martina Macková s bronzovou medailí ze Světových her. | Foto: czechteam.info

Kromě Rakouska využily také domácího prostředí. Střelnici mají na Strahově, nedaleko sídla fotbalové asociace. Macková zároveň pracuje jako sekretářka lukostřeleckého svazu a svým sportem opravdu žije. „Posledních sedm let, navíc se snažím starat o malé lukostřelce. Můj život se točí jen kolem tohoto sportu, ale už se chci věnovat i něčemu jinému,“ dodává.

Jakub Kanta, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme