Irving zastoupil zraněného Hardena a dotáhl Brooklyn k výhře, Dallas v NBA přetlačil Utah

Ačkoli si James Harden už po zhruba čtyřech minutách obnovil zranění stehenního svalu a musel z utkání odstoupit, jeho Brooklyn v NBA zdolal New York 114:112. Výraznou měrou mu pomohl Kyrie Irving, jenž nastřílel 40 bodů včetně pěti trojek a sedmkrát asistoval. Dallas si v pondělí vyšlápl na Utah i bez Kristapse Porzingise, s 31 body, devíti doskoky a osmi asistencemi zazářil Luka Dončič.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač Brooklynu Kyrie Irving

Rozehrávač Brooklynu Kyrie Irving | Foto: USA Today Sports, Noah K. Murray | Zdroj: Reuters

Duel, v němž hvězdný Harden nastoupil po dvouzápasové absenci a po čtyřech minutách odstoupil kvůli stejnému zranění, které ho trápilo předtím, rozhodl šestkami 3,7 sekundy před koncem Jeff Green. Důležitou trojku 59 sekund před sirénou navíc trefil z těžké pozice Irving.

Philadelphia prohrála v NBA s Memphisem, Los Angeles Clippers přehráli v městském derby Lakers

Číst článek

„Je to fantastický hráč a k výhře dnes přispěl výraznou měrou. A když si musel odpočinout na lavičce, spoluhráči ho skvěle zastoupili. Zkrátka výborný výkon všech,“ liboval si trenér Nets Steve Nash. Sám Irving dodal: „Tohle byla týmová výhra. Potřebovali jsme ji, zvlášť poté, co nás opět zasáhlo zranění.“

Při absenci Hardena a Kevina Duranta sekundoval hvězdě Brooklynu Green s 23 body, Joe Harris přidal 16 bodů a osm doskoků.

Knicks, již stříleli trojky s úspěšností 48 procent, nepomohl triple double Juliuse Randlea za 19 bodů, 15 doskoků a 12 asistencí ani 22 bodů mladíka RJ Barretta.

Sestřih ze zápasu Brooklyn Nets - New York Knicks:

Pátý triumf za sebou si připsal Dallas, jenž zdolal lídra Západu Utah 111:103 i bez Porzingise, kterého trápí poraněné zápěstí. K Dončičovi se přidal se svým sezonním maximem 23 bodů Dorian Finney-Smith, 20 bodů přidal Jalen Brunson. O 111 bodů se postaralo jen šest hráčů Mavs.

„Udržet nejlepší celek ligy na 103 bodech je skvělá práce. Hráli jsme proti nim daleko fyzičtěji, než když jsme se viděli naposledy, což rozhodlo,“ hodnotil zápas kouč Dallasu Rick Carlisle. Mavericks uspěli navzdory tomu, že hráli třetí utkání ve čtyřech dnech.

Jazz spoléhali na Mikea Conleyho s 28 body a sedmi finálními přihrávkami, po 16 bodech přidali Bojan Bogdanovič, Jordan Clarkson a Donovan Mitchell.

Siakam táhl Toronto

Vyrovnaný duel Toronta s Washingtonem rozhodl úspěšnou střelu za tři body v poslední sekundě Gary Trent Jr. a domácí zvítězili 103:101. Raptors ve druhé půli stáhli ztrátu 19 bodů, nejlepším střelcem byl s 22 body Pascal Siakam. Toronto uspělo podruhé za sebou poprvé od 21. února.

Sestřih ze zápasu Toronto - Washington:

„Málem jsem si vzal na konci time out, ale pak jsem si řekl, že máme na střelu pořád dost času. Měli jsme i další důvody, proč si ho nevzít, a nakonec jsme to se štěstím zvládli,“ komentoval závěr trenér Raptors Nick Nurse.

Wizards nestačil další triple double Russella Westbrooka za 23 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí. Hvězdný rozehrávač dosáhl na ceněnou statistiku už podeváté z 18 posledních zápasů, jeho tým nicméně vyhrál pouze čtyřikrát. Washingtonu stále chybí Bradley Beal, který má naražený bok.

Šestou výhru v řadě vybojoval Phoenix, který se nečekaně nadřel v Houstonu a zvítězil 133:130. S 36 body, šesti doskoky i asistencemi zazářil Devin Booker, 27 bodů a 11 doskoků přidal Deandre Ayton. Za Rockets byl blízko triple double Kevin Porter Jr. s 20 body, devíti doskoky a osmi asistencemi.

Výsledky NBA:
Brooklyn - New York 114:112, Dallas - Utah 111:103, Houston - Phoenix 130:133, Minnesota - Sacramento 116:106, Oklahoma City - Detroit 108:132, San Antonio - Cleveland 101:125, Toronto - Washington 103:101.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme