Calgary bez Jágra vyhrálo pátý zápas v řadě, Palát asistoval u jediného gólu Tampy

Hokejisté Calgary Flames se posunuli na sedmé místo Západní konference NHL zaručující postup do vyřazovacích bojů. Pomohla jim k tomu výhra nad Tampu Bay 5:1. V dresu vítězů nebyl na ledě Jaromír Jágr ani Michael Frolík, zato na jediný gól Tampy přihrál Ondřej Palát.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa/Florida Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Ondřeji Palátovi se nedaří střelecky, ale pro Tampu Bay jsou důležité jeho přihrávky. Proti Calgary chytře založil hned na začátku druhé třetiny akci, po kterém vyrovnal Brayden Point na 1:1.

Vrátí se elitní hráč do mateřského klubu? V Kladně jsou na Jágrův návrat připraveni

Číst článek

Pak už ale hráči Lightning gólmana Smithe nepřekonali a góly dávalo pouze Calgary. Během dvou minut v závěru druhé třetiny Flames odskočili po gólu Gaudreaua a přesilovkové trefě Benneta. Na konečných 5:1 zvýšili v závěrečné dvacetiminutovce Jankowski a Tkachuk.

„Měli jsme hodně šancí, hlavně ve druhé třetině jsme měli třináct šancí, které byly gólové, ale nedali jsme góla. Oni ho dali ze všeho. Já měl střely, šanci, ale góly ne. Ale jako pětka hrajeme dobře, musíme takhle pokračovat a je otázka času, kdy to tam spadne,“ řekl Ondřej Palát.

V dresu Calgary, které vyhrálo pátý zápas v řadě a posunulo se na sedmé místo v konferenci, nenastoupil ani jeden Čech, Jaromír Jágr i Michael Frolík zůstávají zranění. Tampa zas přišla o klíčového obránce Victora Hedmana.

Hokejisté Caroliny zažili úspěšný čtvrtek. Nejdřív klub potvrdil nového majitele, miliardáře Toma Dundona, pak Hurricanes vyhráli na ledě Washingtonu 3:1. Tým kolem Alexandra Ovečkina prohrál na svém ledě poprvé od konce listopadu loňského roku.

NHL:

Buffalo - Columbus 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky: 12. B. Pouliot, 48. Okposo, 60. Eichel - 54. Panarin. Střely na branku: 29:45. Diváci: 18.071. Hvězdy zápasu: 1. Ullmark, 2. Okposo, 3. Eichel (všichni Buffalo).

Washington - Carolina 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky: 37. Eller - 32. Jordan Staal, 51. V. Rask, 59. Aho. Střely na branku: 28:33. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. V. Rask (oba Carolina), 3. Eller (Washington).

Tampa Bay - Calgary 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Branky: 21. Point (Palát) - 1. Ferland, 37. J. Gaudreau, 39. Bennett, 43. Jankowski, 49. Tkachuk. Střely na branku: 34:24. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Jankowski, 2. J. Gaudreau, 3. M. Smith (všichni Calgary).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme