Časovku na cyklistickém MS vyhrál Dumoulin, Froome bere bronz, Bárta skončil 24.

Časovku na 31 kilometrů v rámci cyklistického mistrovství světa v Norsku vyhrál Nizozemec Tom Dumoulin, druhý skončil Slovinec Roglić, třetí britský favorit Chris Froome. Jan Bárta skončil na 24. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Bergen/Norsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Časovku na MS v Bergernu vyhrál Nizozemec Tom Dumoulin

Časovku na MS v Bergernu vyhrál Nizozemec Tom Dumoulin | Zdroj: Reuters

Tom Dumoulin v časovce na 31 kilometrů nevedl pouze na prvním mezičase, pak už jen navyšoval náskok. V chladném počasí norského Bergenu ho nezastavil déšť ani žádný ze soupeřů. Svůj čas jako jediný dostal pod 45 minut. Časem 44 minut a 41 sekund získal duhový dres pro mistra světa.

Jeho nejvážnějším konkurentem byl mladý Slovinec Primož Roglič. Bývalý skokan na lyžích rozjel časovku nejrychleji, ale nakonec na zkušenějšího Nizozemce ztratil téměř minutu.

Velké ambice měl po vítězství na Tour de France i Vueltě Chris Froome. Brit sice pomyslný hattrick nezkompletoval, přesto neodjede s prázdnou. Bronzovou medaili obhájil o 7 sekund před Portugalcem Nelsonem Oliveirou.

Jediný Čech ve startovním poli Jan Bárta se od začátku v mezičasech pohyboval na začátku třetí desítky. Celkově na vítězného Dumoulina ztratil 2 minuty a 39 sekund, skončil na 24. místě.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Bergenu (Norsko) - časovka:
Muži elite (31 km): 1. Dumoulin (Niz.) 44:41, 2. Roglič (Slovin.) -58, 3. Froome (Brit.) -1:21, 4. Oliveira (Portug.), 5. Kirijenko (Běl.), 6. Moscon (It.) všichni -1:29, 7. Kelderman (Niz.) -1:34, 8. Dennis (Austr.) -1:37, 9. Martin (Něm.) -1:40, 10. Tratnik (Slovin.) -1:43, ...24. Bárta (ČR) -2:39.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme