Čech vyplnil reprezentační přestávku závodem na kole. Jel jsem tak, abych se nevysekal, usmíval se

Reprezentační přestávku vyplnil závodem na horském kole. V rámci projektu Kolo pro život, jehož je ambasadorem, se fotbalový brankář Petr Čech představil v Plzni na 38kilometrové trati. „Byl jsem překvapený, jak dobře se mi jelo,“ řekl.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech v cíli závodu Kolo pro život.

Petr Čech v cíli závodu Kolo pro život. | Foto: Facebook Kolo pro život

Dres národního týmu už navždy odložil a reprezentační přestávku tak může věnovat především odpočinku. Přesto však fotbalový brankář Arsenalu Petr Čech vyrazil o víkendu z Londýna do rodné Plzně. Zúčastnil se zde akce Kolo pro život a vydal se na trať měřící 38 kilometrů. „Jelo se mi dobře. Byl jsem překvapený, protože jsem letos nic nenajezdil,“ prozradil Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový brankář Petr Čech vyměnil branku za horské kolo

Jaký byl terén?
Hodně klouzal, takže pro nezkušeného cyklistu měl svá úskalí. Musel jsem dávat větší pozor, jeden kopec jsem raději sešel. Počasí nebylo špatné a tím, že přestalo pršet, tak byla trať ve velice dobrém stavu.

Pomáhá vám kolo v přípravě na zápasy?
Jezdím na něm jenom s dětmi, když mám čas, ale toho moc není. Co se týče přípravy, tak kolo se využívá k regeneračnímu tréninku nebo na rekonvalescenci. Hráči, kteří jsou zranění, tráví víc čas na speciálních kolech. Mohou tak nahnat fyzičku, i když nemohou běhat.

Neměli v Arsenalu obavu o vaše zdraví, když se dozvěděli, že se zúčastníte závodu na kole?
Tohle je na mém uvážení. Na druhou stranu já se jel projet, nezávodil jsem. Jel jsem ve svém rytmu a tak, abych se nikde nevysekal. Byl to pro mě dobrý trénink.

Jaký typ kola a terén preferujete?
Mám rád horské kolo, protože se projedu v přírodě. Je to sice náročnější, ale projet se po lese je krásné. Na silnici člověk musí dávat větší pozor.

Napadají vás po jízdě nějaká vylepšení pro další ročníky?
Tím, že moji spolupracovníci jsou na každém závodě, tak sbíráme poznatky v průběhu celé sezony. Snažíme se pak najít nějaký způsob, který bude nejpříjemnější pro každého závodníka, a myslím, že se nám to zatím daří.

Chystáte se na akci i příští rok?
Uvidíme, jak vyjde termín a jestli budu mít volno. Musím ale říct, že jsem si to užil.

Martina Klímová, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme