Lidé dostanou zpátky peníze za vstupenky na zrušené Moto GP. Na podání žádosti mají tři roky

Držitelé propadlých vstupenek na zrušené závody Moto GP v Brně dostanou zpět své peníze. V úterý to odsouhlasili zastupitelé města. Jde o 16 tisíc lístků za 36 milionů korun. Peníze lidem dluží spolek založený Brnem a Jihomoravským krajem. Ten do loňska Velkou cenu České republiky pořádal. Kvůli desetimilionovým dluhům ale skončí v insolvenci.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Grand Prix České republiky

Grand Prix České republiky | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Umožníme vrátit peníze lidem bezprostředně, nebudou muset čekat na ukončení insolvenčního řízení,“ přiblížila primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Peníze lidem vrátí Turistické informační centrum, které lístky prodávalo. Diváci kvůli tomu musí vyplnit formulář na webu infocentra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Držitelé propadlých vstupenek za zrušené závody MotoGP mají šanci na vrácení peněz. Poslechněte si podrobnosti k tématu

Fanoušci motosportu mají tři roky na to, aby se o peníze přihlásili. „Jsme schopní nejpozději do pěti týdnů od požadavku zákazníka peníze vrátit,“ upřesnila ředitelka centra Jana Janulíková. 

Infocentrum se posléze do insolvenčního řízení přihlásí jako věřitel. Společně s promotérskou agenturou Dorna a brněnským Automotodromem. Těm spolek dluží až 75 milionů korun, některé nároky ale rozporuje.

Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme