Česko má po 14 letech medaili z mistrovství světa v plavání. Skokan Navrátil vybojoval stříbro

Čtrnáct let čekali čeští plavci na medaili z mistrovství světa. Dočkali se v neděli v Budapešti. Michal Navrátil v extrémních skocích do vody vybojoval stříbro. Nestačil pouze na vítězného Američana Lo Buea. Třetí v pořadí skončil Ital de Rose.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před čtrnácti lety vybojovala v Barceloně Ilona Hlaváčková stříbrnou medaili na 50 metrů znak. Od té doby Česká republika čekala na medaili ze světového šampionátu.

Navrátil se odlišuje technikou, říká bývalá skokanka do vody. Rozhdočí hodnotí hlavně na dopad

Číst článek

Michal Navrátil v neděli čekání zastavil. Druhý nejcennější kov vybojoval v extrémních skocích do vody. Radoval se hned po svém skoku, ačkoli po něm šli ještě dva závodníci. Věděl ale, že má jistou medaili. „Neuvěřitelný pocit. Něco podobného se mi nikdy nepovedlo, je to super!“ radoval se český reprezentant.

Navrátil byl průběžně druhý už před nedělním finále, na které si nachystal skok ze stojky a také obtížnější trojité salto se dvěma a půl vruty. Za své dva skoky dostal od rozhodčích 109,65 bodu. Vítězný Američan Lo Bue 113,40.

V celkovém pořadí zaostal Navrátil za novým mistrem světa o 6,25 bodu. Třetí Ital de Rose měl ztrátu na vítěze velkou – 17,5 bodu.

Česká výpravu bude v posledním dnu šampionátu reprezentovat ještě Jan Micka. Ten se představí ve volném stylu na 1500 metrů. Start jeho finále, do kterého se probojoval se čtvrtým nejlepším časem a v novém českém rekordu 14:55,47 minuty, je naplánován na 17:30.

Martin Charvát, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme