Češi se ve Štětíně seznamují s arénou. Při stavbě se naštěstí myslelo na volejbal, těší Macha

V pátek zahájí čeští volejbalisté mistrovství Evropy. V polském Štětíně už absolvovali trénink. Jejich největší starostí bylo osvětlení ve sportovní hale, se kterým byli spokojeni. „Je vidět, že při stavbě haly se myslelo i na volejbal,“ těšilo reprezentačního blokaře Radka Macha.

Tento článek je více než rok starý.

Štětín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté na kvalifikace v Karlových Varech

Čeští volejbalisté na kvalifikace v Karlových Varech | Foto: Kubeš Slavomír | Zdroj: ČTK

Volejbalová reprezentace dorazila do polského Štětína a hned po ubytování se vydala na první trénink do místní Azoty Areny. Nejmenší, ale útulný stánek bude hostit zápasy B skupiny mistrovství Evropy. První pohledy trenéra Michala Nekoly směřovaly ke stropu arény. „Krásný stánek pro volejbal. Doufám, že bude plný a fanoušci udělají skvělou atmosféru,“ věří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté si pochvalují arénu ve Štětíně, kde odehrají základní skupinu mistrovství Evropy

První trénink v hale, do které se při utkání vejde bezmála pět a půl tisíce diváků, byl zejména o osahání prostoru a zvykání si. „Podívali jsme se na světla, zahráli pár bodových míčů a nasáli atmosféru,“ popsal pro Radiožurnál reprezentační kouč.

Program reprezentace

25. 8. (17:30): ČR - Slovensko, 27. 8. (20:30): Německo - ČR, 28. 8. (20:30): ČR - Itálie.

Hráči se po krátkém protažení a bagu museli v neznámém prostředí zorientovat, což je pro ně důležité. „Hlavně osvětlení a odhad na balon,“ vysvětloval blokař týmu Radek Mach. Svítí se opravdu dobře, což zkušený hráč českobudějovického Jihostroje potvrdil.

„Bylo vidět, že při stavbě haly se myslelo i na volejbal. Občas se stává, že světla jsou stavěné na sporty, u kterých se nemusí dívat do stropu,“ ozřejmil Mach. Češi vstoupí do mistrovství Evropy v pátek od 17:30, kdy je čeká souboj se sousedním Slovenskem.

Kamil Jáša, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme