Češi v akci na US Open: Berdych na turnaji končí, Plíšková postupuje

Hned několik českých tenistů je během čtvrtečního odpoledne v akci na kurtech ve Flushing Meadows. Svůj zápas už prohráli Barbora Strýcová a Tomáš Berdych, Karolína Plíšková naopak postoupila.

Tento článek je více než rok starý.

Flushing Meadows/USA (Aktualizováno: 21:07 31. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Soupeřkou Barbory Strýcové byla Američanka Bradyová a bohužel šlo o jednoznačnou záležitost. Česká tenistka uhrála za celé utkání pouhé dva gemy a Bradyové podlehla 1:6, 1:6.

O poznání napínavější bitvu nabízí duel Tomáše Berdycha s Ukrajincem Dolgopolovem. Byť je český hráč v utkání jednoznačným favoritem, Dolgopolov mu nedává nic zadarmo a světové osmnáctce sebral už dva sety.

První sadu sice Berdych získal 6:3, další set však Ukrajinec hladce získal v poměru 6:1. Dosud nejvyrovnanější bitvu nabídlo třetí dějství, jež musel rozhodnout až tie-break. V něm byl úspěšnější Dolgopolov a získal vedení 2:1 na sety. Čtvrtou sadu pak Ukrajinec vyhrál suverénně 6:2 a pro Berdycha turnaj končí.

Ve hře byla i Karolína Plíšková. Světová jednička byla v utkání proti Gibbsové favoritkou, hned ve třetím gemu však Američanka prolomila servis pětadvacetileté tenistky a první set nakonec získala 6:2.

Ve druhé sadě už se Plíškové dařilo lépe a výhrou 6:3 srovnala krok. Rozhodující set pak světová jednička získala 6:4 a postoupila.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme