Jsem rád, že je Honza u toho, raduje se Veselý starší z postupu basketbalistů na olympiádu

Jako bývalý basketbalista a fanoušek svého syna se Jan Veselý starší raduje z mimořádného úspěchu českého basketbalu - z postupu na olympijské hry. Zápasy kvalifikace v Kanadě sledoval doma v Havířově, včetně rozhodujícího nočního souboje s Řeckem.

Havířov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Zdroj: Profimedia

Jan Veselý starší, sám bývalý basketbalista a zároveň ředitel ostravské Základní školy Generála Píky, sledoval netrpělivě rozhodující zápas kvalifikace proti Řecku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagoval na postup českých basketbalistů otec Jiřího Veselého

„Byli jsme samozřejmě nervózní, když tam kluci letěli, tak nikdo moc nevěřil tomu, že by postoupili, ale v průběhu turnaje se sehráli, hráli čím dál tím lépe a vygradovalo to s tím Řeckem,“ říká na zahradě svého domu v Havířově Jan Veselý starší. I když má jako ředitel ostravské základní školy už prázdniny, tak noční zápasy sledoval jen v soukromí.

„Člověk je po těch dnech nevyspalý, protože jsme sledovali každý zápas, ale jsme nadšení. Určitě jim to moc přejeme, protože  po 41 letech se dostat na olympiádu je skvělá věc a navázali na výsledek z mistrovství světa. Je dobře, že je Honza u toho, že ještě posílil ten tým,“ naráží Veselý starší na fakt, že na loňském světovém šampionátu v Číně jeho syn kvůli zranění chyběl.

A také proto teď v celkový úspěch věřil. Český tým byl podle něho mnohem silnější a lepší.

„Když jsem viděl sestavu Řeků, tak to byli hráči, kde nebylo žádné zvučné jméno, tak jsem celkem věřil, že kluci vyhrajou,“ vyprávěl hráčův otec.

Rád by fandil osobně

A Veselý senior se nemýlil. V minulosti se jezdil dívat na vrcholné šampionáty s českou účastí a do Tokia by se také rád vypravil.

„Nevím, jak mají Japonci nastaven počet diváků, které pustí na sportoviště. Když by ta možnost byla, rádi se tam podíváme, a když ne, tak budeme fandit tady,“ plánuje někdejší basketbalista.

Zatím tedy hlídá otec synova psa - roční německou dogu Airu, kterou daroval basketbalistovi Fenerbahce Istanbul k loňským třicátým narozeninám.

„Vypadá to dobře, když má dvoumetrový chlap takového psa. Kdyby šel s jorkšírem, tak by to vypadalo asi zvláštně. Tohle je prostě pes jeho velikosti.“ Usmívá se ředitel Základní školy Generála Píky v Ostravě Jan Veselý starší. Kromě toho hlídá ještě dceři hodně živou Border kolii. Takže na zahradě v Havířově je pořádně živo.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme