Čeští basketbalisté si za soupeře pro domácí mistrovství Evropy vybrali Polsko

Čeští basketbalisté budou hrát v základní skupině mistrovství Evropy v Praze příští rok v září s Polskem, které si sami vybrali. Jednoho ze soupeřů si mohl zvolit každý ze čtyř pořadatelů, jimiž jsou ještě Německo, Gruzie a Itálie. Další účastníky šestičlenné skupiny poznají svěřenci trenéra Ronena Ginzburga v úterý 30. března při losování.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Auda.

Patrik Auda. | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

„Vybrat si partnera je pro každého organizátora velice důležité. Výběr u nás probíhal podle tří kritérií - marketingové hledisko, herní hledisko a ticketing, tedy jestli za družstvem jezdí fanoušci a kolik. Poláci nám ve všech třech kritériích vyšli výborně,“ popsal v tiskové zprávě generální sekretář domácí federace Michal Konečný.

Německo si pro základní skupinu zvolilo českého soupeře z kvalifikace Litvu a zástupci Gruzie a Itálie oznámí svá rozhodnutí později.

Šampionát se bude hrát od 1. do 18. září 2022, bude se konat v pražské O2 areně, Tbilisi, Milánu, Kolíně nad Rýnem a Berlíně, kde se bude hrát vyřazovací část.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme