Naše impotence v útoku byla brutální, mrzelo po rozhodující prohře s Černou Horou Balvína

Osmiminutovku bez jediného bodu předvedli čeští basketbalisté na přelomu poločasů při pátečním utkání proti Černé Hoře. I kvůli tomu nakonec prohráli 56:65 a ztratili reálnou možnost postoupit na mistrovství světa 2023. V úvodu utkání to přitom na střelecké trápení českého týmu nevypadalo.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Balvín

Ondřej Balvín | Zdroj: Profimedia

Čeští basketbalisté v Pardubicích podlehli Černé Hoře 56:65 a tři kola před koncem kvalifikace přišli o reálnou šanci postoupit na mistrovství světa v příštím roce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak zhodnotili čeští basketbalisté prohraný zápas s Černou Horou

„Začali jsme ten zápas paradoxně velmi dobře, když jsme si vytvářeli jednoduché pozice v rychlém protiútoku. Bohužel soupeř trochu zagresivnil svoji obranu a vymazal nám naše silné stránky a najednou jsme neměli volné střely,“ popisoval Tomáš Kyzlink.

Ještě v polovině druhé čtvrtiny Češi vedli 24:23, pak ale přišla šestnáctibodová šňůra hostů. Těm se přitom v úvodní části zranila největší hvězda Kendrick Perry.

„Tak to už jsme viděli v některých zápasech v minulosti, kdy se hlavní hráč zranil a tým se stmelil a naopak daleko víc si to půjčovali z ruky a v útoku bylo vidět, že o sobě ví. Naše obrana nebyla tak špatná, kde nás tlačila achillova pata, byl ten útok.“

V tom s Tomášem Kyzlinkem souhlasil i Ondřej Balvín.

„65 bodů v obraně je na normální zápas skvělé číslo, ale impotence v útoku byla brutální. Měli jsme dobré situace, nestříleli jsme harakiri střely z otočky, měli jsme normální střely, které jsme zvyklí proměňovat, ale bohužel v tomhle zápase jsme je nedávali,“ posteskl si Ondřej Balvín.

Šance pro mladé

Ten ví, že šestou prohrou z devíti zápasů Češi přišli o reálnou šanci na postup. Ve zbytku kvalifikace by proto nechal rozvíjet mladé hráče.

„Teď je na čase dát šanci mladým klukům. Když jsem před 10 lety začínal s nároďákem, tak to jádro bylo taky v takové situaci, že jsme byli většina mladých a sbírali jsme zkušenosti. Myslím, že to je nejlepší, co si hráč může přát.“

Větší prostor můžou čeští mladíci jako Richard Bálint, David Böhm nebo Marek Vyroubal dostat už v pondělí, kdy se Češi představí v Maďarsku.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme