Matěj zahrál fantasticky, chválil trenér házenkářů nejlepšího hráče utkání proti Bosně Klímu

Čeští házenkáři slaví první triumf na mistrovství Evropy. Ve svém druhém vystoupení na šampionátu porazili Bosnu a Hercegovinu 27:19, a splnili důležitý úkol. Vítězství, které Čechy udrželo v boji o postup do další části turnaje, řídil osmigólový Matěj Klíma. Ten přitom kvůli nákaze koronavirem vynechal podstatnou část přípravy.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rastislav Trtík

Rastislav Trtík | Zdroj: Profimedia

Čeští házenkáři využili zdravé naštvání po úvodní porážce na mistrovství Evropy tím nejlepší možným způsobem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí utkání proti Bosně trenér házenkářské reprezentace Rastislav Trtík

Ve druhém utkání na šampionátu porazili Bosnu a Hercegovinu o osm branek, a zůstali ve hře o postup do další fáze turnaje.

„Nechtěli jsme ho tam po té covidové přestávce hned nasadit. Byl 14 dní v karanténě, neměl natrénováno, nehrál a měli jsme strach, aby se nezranil,“ přiznal trenér Rastislav Trtík, že nasazením spojky Matěje Klímy kvůli zdravotním obtížím trochu riskoval.

A Klíma dodává, že oprávněně, protože se po prodělání nemoci covid-19 ještě necítil ideálně.

„Musím říct, že to bylo trochu těžké s dechem, ale je to evropský šampionát a člověk prostě chce. Možná i musí.“

Nejlepší hráč utkání

Sázka ale Čechům vyšla - Klíma dal osm branek, a hlavně v prvním poločase deptal bosenskou defenzivu. Navíc se mu dařilo i po změně stran, a trofej pro nejlepšího hráče zápasu měla jasného držitele, což uznal i kouč Trtík.

„Byli jsme trpěliví a vyplatilo se. Matěj zahrál fantasticky a nebyl náhodou oceněn za nejlepšího hráče. Vůbec ta struktura útoku byla úplně jiná i v obraně,“ pochvaloval si trenér národního týmu.

Čeští házenkáři vedli už od úvodních minut. Jejich místy sedmibrankové vedení se sice na přelomu první a druhé půle smrsklo na dvougólový rozdíl, v závěru už ale národní tým znovu dominoval. A po závěrečném úderu křídelníka Tomáše Čípa, který znamenal výhru 27:19, se arénou Ondreje Nepely nesl tradiční český pokřik.

Klíčovým datem pro házenkářskou reprezentaci je teď pondělní večer. To totiž v přímém souboji o postup do další části turnaje vyzvou Švédy.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme