České basketbalistky přehrály v přípravném utkání Chorvatsko 75:51

Chorvatky, které se červnového evropského šampionátu nezúčastní, se nedokázaly ani jednou v utkání dostat do vedení. Nakonec svěřenkyně Ivana Beneše vyhrály 75:51 a v dějišti světového šampionátu v Hradci Králové ještě ani jednou neprohrály.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky

České basketbalistky | Zdroj: ČTK

Divákům se poprvé v českém dresu představila posila ze zámořské WNBA Kia Vaughnová. Americká pivotka, jež má od února české občanství, a opora mistrovského USK Praha dala prvních šest bodů domácího týmu a jen v úvodní čtvrtině jich nashromáždila jedenáct. Celkem v zápase odehrála 16 minut a připsala si 14 bodů.

O bod více dala nejlepší střelkyně zápasu a česká kapitánka Kateřina Elhotová. Do hry se dostalo všech dvanáct domácích hráček včetně Karolíny Elhotové, jež vyléčila zraněné koleno z turnaje v Karlových Varech. A pouze Eva Kopecká a Veronika Voráčková se nestihly zapsat mezi střelkyně.

V pátek se oba týmy, které se na minulém ME umístily na 11. a 12. místě, utkají podruhé, tentokrát ale s vyloučením veřejnosti a médií. Podle stejného modelu český tým hrál v minulém týdnu v Trutnově dvakrát s účastníkem ME Slovenskem a po porážce 51:73 pak za zavřenými dveřmi zvítězil 62:51.

Šampionát začne v Praze a Hradci Králové příští pátek a český tým do něj vstoupí zápasem s Ukrajinou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme