České házenkářky čeká souboj s mistryněmi světa. Do zápasu už můžou nastoupit jako jisté osmifinalistky

České házenkářky mají před sebou na mistrovství světa nejtěžšího soupeře v základní skupině. Do souboje se suverénními Norkami ale možná nastoupí už jako jisté osmifinalistky. Záleží na čtvrtečním odpoledním utkání Maďarska s Polskem.

Bietigheim-Bissingen / Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky při zápase proti Švédsku

České házenkářky při zápase proti Švédsku | Zdroj: ČTK

„Pokud by se Maďarkám podařilo vyhrát, tak by byl ten postup ze skupiny už jasný pro všechny týmy,“ říká pro Radiožurnál trenér Jan Bašný.

Bašný a české reprezentantky by tak měli klid už kolo před koncem základní skupiny. Jenže všechno se ještě může zamotat, a pak by záleželo až na závěrečném zápase.

Ten by Češky hrály právě proti Maďarsku a v něm by šlo o přímý postupový souboj. Reprezentační kouč bude podle vývoje skupiny přistupovat i k utkání s Norskem.

První prohra na mistrovství pro české házenkářky, nad jejich síly byly Švédky

Číst článek

„Určitě do toho zápasu půjdeme naplno, ale zohledníme to, že se možná ten rozhodující zápas bude hrát až další den. Podle toho taky zohledníme rotaci hráček na hřišti a možná i taktiku. Budeme se snažit si zpracovat některé věci, které potom budeme chtít použít na Maďarky. Vezmeme to spíš jako takový přípravný zápas,“ vysvětluje český trenér.

Jenže nesmírně náročný zápas. Norky obhajují na mistrovství světa zlato, několikrát za sebou vyhrály evropský šampionát, z olympijských her v Riu mají bronz a celkově jsou asi nejlepším reprezentačním družstvem posledních let.

„To je tým, který je úplně jinde než všechny ostatní. U nich to je hlavně, že jsou strašně rychlé. Běhají rychle, rychle jsou tam, kde mají být. Jejich hra je hodně rychlá. Od toho se to všechno odvíjí. To znamená, že soupeři s nimi nestíhají hrát,“ popisuje kvality norských házenkářek Bašný.

Severská síla porazila českou chytrost. 'Prohráli jsme s lepším týmem,' uznal trenér házenkářek Bašný

Číst článek

Co je večer čeká, české hráčky dobře vědí, dopředu se ale nevzdávají, a možná i trochu sní o tom, že by elitní tým zaskočily a jako první ho na letošním šampionátu obraly o body

„Jako bylo by to pěkné, ale myslím si, že Norky jsou celkem rozjeté. Možné je ale určitě všechno.“

„Já mám zkušenosti, že nejlepší je do toho jít bez respektu, jít do toho jako do normálního zápasu,“ doplňují se Michaela Hrbková a Veronika Malá. Utkání Česko - Norsko začne v půl deváté večer.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme