Házenkářky čeká v boji o světový šampionát Švýcarsko, svěřenkyně trenéra Bašného jsou favoritky

České házenkářky se v play off kvalifikace o postup na prosincové mistrovství světa utkají se Švýcarskem, proti němuž budou papírovým favoritem. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného začnou dvojzápas 16., nebo 17. dubna doma, odvetu odehrají 20., či 21. dubna venku. Rozhodl o tom pondělní los ve Vídni.

Vídeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká házenkářka Veronika Malá

Česká házenkářka Veronika Malá | Foto: Alžběta Vejrostová | Zdroj: chf.cz

Český tým byl mezi deseti nasazenými celky a vyhnul se papírově nejtěžším soupeřům. Los byl pro reprezentantky velmi příznivý, se Švýcarskem totiž ještě nikdy neprohrály. Oba soupeři se naposledy utkali předloni v listopadu na přípravném turnaji v Chebu a Bašného svěřenkyně zvítězily 35:30.

České házenkářky na mistrovství Evropy končí, úřadujícím vicemistryním světa podlehly 24:27

Číst článek

Švýcarky patří dlouhodobě k evropskému podprůměru. Výběr země helvétského kříže ještě nikdy v historii nestartoval na světovém ani evropském šampionátu.

Češky na minulém mistrovství světa předloni nehrály po těsné porážce v play off s Černou Horou.

Na šampionátu v roce 2017 národní tým překvapivě došel až do čtvrtfinále a konečným osmým místem stanovil nejlepší výsledek v samostatné historii. Za působení Bašného postoupily reprezentantky na mistrovství světa ještě 2013, kdy obsadily 15. příčku.

Šampionát bude hostit od 1. do 19. prosince Španělsko. Vedle něj už mají jistou účast i obhájkyně zlata Nizozemky a čtveřice z loňského Eura Norsko, Francie, Chorvatsko a Dánsko.

Los play off:

ČR - Švýcarsko, Turecko - Rusko, Slovinsko - Island, Slovensko - Srbsko, Ukrajina - Švédsko, Rakousko - Polsko, Maďarsko - Itálie, Rumunsko - Severní Makedonie, Portugalsko - Německo, Černá Hora - Bělorusko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme