Kanoistky slaví na mistrovství světa zlato z hlídek, kajakáři skončili těsně pod stupni vítězů

Češi mají zlato hned v první den mistrovství světa ve vodním slalomu. Loňský titul obhájily v německém Augsburgu kanoistky Martina a Gabriela Satkovy a Tereza Fišerová v týmovém závodě hlídek. Kajakáři i kajakářky skončili na čtvrtém místě, kanoisté byli šestí.

Tento článek je více než rok starý.

Augsburg (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sestry Gabriela a Martina Satkovy s Terezou Fišerovou (vpravo)

Sestry Gabriela a Martina Satkovy s Terezou Fišerovou (vpravo) | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Kanoistkám nesebralo zlaté medaile ani šest trestných sekund za doteky branek, domácí Německo na ně na druhém místě ztratilo vteřinu a půl.

„Jsme za to hrozně rády, protože pocit po dojetí nebyl dobrý, navíc v cíli není výsledková tabule, na které bychom to viděly, takže jsme nic nevěděly a byly zklamané. Když se nás ostatní z týmů ptali, proč jsme smutné, tak jsme zjistily, že to tak špatné nebylo,“ vysvětlovala pro Radiožurnál po závodě Martina Satková.

„Byla jsem překvapená z atmosféry, protože na to opravdu nejsme v týmech zvyklí. Oproti Bratislavě to bylo těžší, protože atmosféra byla neskutečná a tlak diváků jsem hodně cítila, ale užívám si to. Tak to má být a dělá to ten závod ještě lepší a těším se na následující dny,“ dodala její sestra Gabriela.

Kajakáři bez medaile

Sedmnáct setin sekundy naproti tomu chybělo k medaili kajakářské trojici, kterou spolu s olympijským vítězem Jiřím Prskavcem tvořili Vít Přindiš a Ondřej Tunka. Na medaili kajakáři nedosáhli ani loni v Bratislavě.

Dvě trestné vteřiny za dotek branky si připsal Tunka.

Kajakářky Fišerová, Antonie Galušková a Barbora Valíková byly čtvrté, od bronzu je dělily necelé dvě sekundy. Kanoisté Lukáš Rohan, Václav Chaloupka a Vojtěch Heger nenavázali na loňské stříbro a dojeli šestí.

Jan Suchan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme