Volejbalistky vykročily do kvalifikace mistrovství Evropy vítězně, domácí Lotyšsko jasně přehrály

České volejbalistky vybojovaly v prvním zápase kvalifikace mistrovství Evropy výhru 3:0 nad domácím Lotyšskem po setech 25:19, 25:17 a 25:9. V dalších dnech je čeká ještě souboj s Bosnou a Hercegovinou a se Slovinskem. Druhý turnaj se uskuteční za týden v Bosně, na šampionát postoupí dva týmy.

Daugavpils (Lotyšsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v akci

České volejbalistky v akci | Zdroj: Profimedia

S Lotyšskem se české reprezentantky v kvalifikaci ME střetly naposledy před devíti lety a oba zápasy vyhrály hladce 3:0. Také tentokrát potvrdily svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose roli velkých favoritek a první výhru ve skupině si připsaly za hodinu a osm minut.

Změna na lavičce volejbalové reprezentace. Nekola po třech letech končí, nahradí ho Novák

Číst článek

Volejbalistky chtějí napravit nepovedenou předešlou kvalifikaci. V roce 2019 na mistrovství Evropy po 14 letech chyběly. Letos ME hostí na přelomu srpna a září Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko, na turnaji bude hrát 24 týmů.

Domácí hráčky je zpočátku trápily podáním, pak ale český tým zlepšil obranu a úvodní set získal šestibodovým rozdílem. Nahrávačka Kateřina Valková v útoku nejčastěji hledala univerzálku Gabrielu Orvošovou, nejvíce bodů - po devíti - ale nakonec měly na kontě blokařka Veronika Trnková a střídající smečařka Eva Hodanová.

V druhé sadě Athanasopulos pod dojmem velkého náskoku poslal do hry náhradnice, i po prostřídání se však závěrečné dějství se neslo ve znamení velké převahy českého výběru. Tentokrát se Lotyšky nedokázaly dostat ani na hranici deseti bodů, jednoznačný zápas zakončila tvrdou smečí Lucie Nová.

Volejbalistky chtějí napravit nepovedenou předešlou kvalifikaci. V roce 2019 na mistrovství Evropy po 14 letech chyběly. Letos ME hostí na přelomu srpna a září Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko, na turnaji bude hrát 24 týmů.

Lotyšsko - ČR 0:3 (-19, -17, -9)

Rozhodčí: Strandson (Est.), Twardowski (Pol.). Čas: 68 min.

Nejvíce bodů Lotyšska: Šveigereová, Ozolaová a Levinská po 8.

Sestava a body ČR: Kossányiová 7, Trnková 9, Orvošová 8, Mlejnková 7, Šimáňová 3, Valková 2, libero Dostálová - Hodanová 9, Bajusz 1, Svobodová, Jehlářová 5, Nová 2, Purchartová 3, libero Chevalierová. Trenér: Athanasopulos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme