Volejbalistky slaví v kvalifikaci mistrovství Evropy pátou výhru v řadě, Slovinsko porazily 3:0

České volejbalistky už s jistotou postupu na mistrovství Evropy porazily v kvalifikaci Slovinsko 3:0 po setech 25:18, 25:15 a 25:22. Připsaly si na konto pátou výhru v řadě a vyhrají skupinu F.

Zenica (Bosna a Hercegovina) (Aktualizováno: 19:09 15. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v akci

České volejbalistky v akci | Zdroj: Profimedia

Volejbalistky získaly jistotu postupu na evropský šampionát v pátek večer po výhře v Zenici nad domácí Bosnou a Hercegovinou. Účinkování v úspěšné kvalifikaci zakončí v neděli od 17.00 proti Lotyškám, které dosud všechny zápasy prohrály.

Volejbalistky se kvalifikovaly na mistrovství Evropy, postup stvrdily výhrou nad Bosnou

Číst článek

Češky odehrály zápas proti Slovinkám převážně v nejsilnější sestavě a vývoj měly pod kontrolou. První set rozhodly od stavu 13:15 sérií pěti bodů a druhému jasně kralovaly.

I ve třetí sadě měly převahu, vedly až o osm bodů, ale pak trošku ztratily koncentraci. Slovinky snížily na 18:20, koncovku si nicméně volejbalistky pohlídaly a duel ukončila svým čtrnáctým bodem univerzálka Gabriela Orvošová. Třináctkrát skórovala smečařka Michaela Mlejnková.

Mistrovství Evropy budou hostit na přelomu srpna a září Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko. Soupeřky ve skupině se Češky dozvědí při losování příští čtvrtek 20. května. Na turnaji bude hrát 24 týmů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme