Volejbalistky se dočkaly. Český tým zakončil účast na mistrovství světa výhrou nad Kolumbií

České volejbalistky zakončily své působení na mistrovství světa první výhrou na turnaji. Kolumbii v sobotu porazily 3:1 po setech 25:22, 25:13, 19:25 a 25:18 a dostaly se před jihoamerického soupeře na páté místo šestičlenné skupiny D. Na postup do další fáze to ale nestačilo.

Arnhem (Nizozemsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky na mistrovství světa

České volejbalistky na mistrovství světa | Zdroj: Profimedia

V prvních dvou setech se české volejbalistky často prosazovaly středem, kde se činila sobotní oslavenkyně Ela Koulisiani.

‚Nedovedu si představit tým, který by to nevyužíval.‘ Volejbalistkám pomáhá s taktikou ve hře i statistika

Číst článek

Čerstvě dvacetiletá blokařka k pěti úspěšným útokům přidala dva přímé body ze servisu a dva bloky, takže celkem zaznamenala devět bodů.

První sadu pro sebe Češky rozhodly v koncovce, ve druhé naprosto dominovaly. Pak se ale Kolumbijky vrátily do zápasu. Český tým přestal hrát pestře, nebyl dostatečně důrazný v útoku a Jihoameričanky snížily.

Ve čtvrté sadě Češky po těsném úvodu odskočily do vedení 17:11 a náskok už udržely. K proměnění mečbolu jim pomohlo kolumbijské nedorozumění v útoku.

Mistrovství světa volejbalistek v Nizozemsku a Polsku:

Skupina D (Arnhem):

Kolumbie - Česko 1:3 (-22, -13, 19, -18)

Rozhodčí: Chattabová (Eg.), Sokolová (Pol.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme