České volejbalistky v Evropské lize porazily Slovensko i v odvetě

České volejbalistky vyhrály v Evropské lize i čtvrtý zápas bez ztráty bodu. V odvetě v Bratislavě porazily Slovensko 3:1 po setech 16:26, 25:16, 25:23 a 25:18, upevnily si první místo ve skupině C a přiblížily se postupu do Final Four.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká volejbalová reprezentace na ME v Ázerbájdžánu

Česká volejbalová reprezentace na ME v Ázerbájdžánu | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Do zápasu vstoupily svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera ale hodně nervózně a nekoncentrovaně. Doplácely na špatný příjem, obrana na síti postrádala jistotu a chyběl tlak z podání. Prohrávaly 1:7, manko už nedohnaly a poprvé v soutěži ztratily set.

Ve druhé sadě se ale hra českého výběru výrazně zlepšila. V zakončení se začaly prosazovat Mlejnková s Kossányiovou, které také měly hlavní podíl na obratu.

Slovenky se po prohrané druhé sadě ještě vzchopily v závěru třetího dějství, kdy snížily na rozdíl jednoho bodu. Ve čtvrtém setu české volejbalistky opět nezachytily začátek, po zbytečných chybách prohrávaly už 2:7, ale tentokrát se dokázaly zkoncentrovat a vítězství si nenechaly ujít. Nejlepší hráčkou českého týmu byla Michaela Mlejnková s 21 body.

Příští zápas Evropské ligy odehrají české volejbalistky v sobotu od 18.00 v Jindřichově Hradci proti Bělorusku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme