České volejbalistky začaly kvalifikaci o MS výhrou. Porazily Slovensko 3:1

Vydařený vstup do kvalifikace o mistrovství světa 2018 zažil český ženský volejbalový tým. Ve varšavské skupině B porazil Slovenky 3:1 po setech 18:25, 25:15, 25:17 a 25:16. Dalším utkáním českého výběru bude středeční souboj proti favorizovaným Srbkám.

Varšava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační foto)

České volejbalistky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Úvodní set ovládly nečekaně Slovenky, které diktovaly tempo od úvodních míčů. Do tlaku se dostávaly tvrdým podáním i přesnější útočnou hrou. Slovenky si vypracovaly do koncovky osmibodový náskok (21:13), který snadno proměnily v zisk první sady.

I když trenér Pommer s výjimkou několika krátkých střídání stále spoléhal na stejnou základní sestavu, vývoj zápasu se od druhého dějství zcela otočil. Jeho svěřenkyně převzaly aktivitu, přitvrdily na servisu i v útoku a úspěšně bránily na síti i v poli.

Slovenky nedokázaly zastavit narůstající rozdíl ve skóre. Ve druhém setu uhrály pouze patnáct míčů a podobný scénář měly i třetí a čtvrtá sada. Hlavními oporami českého týmu byly Michaela Mlejnková s 20 body a Aneta Havlíčková se čtrnácti.

Dalšími soupeři českých volejbalistek budou po Srbsku postupně Island, domácí Polsko a Kypr. Vítězové skupin postoupí přímo na MS, celky z druhých míst půjdou do červencové baráže. Světový šampionát se uskuteční příští rok na přelomu září a října v Japonsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme