Turecko vyhrálo zaslouženě, uznal Satoranský. Basketbalisté doplatili na horší střelbu i četné ztráty

Stejně jako před pěti lety čeští basketbalisté úvodní utkání olympijské kvalifikace prohráli. Po čtyřech společných trénincích v plné sestavě v Kanadě podlehli Turecku 70:87. Pokud se chtějí na olympijském turnaji v Tokiu představit, budou muset vyhrát všechny tři zbývající utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Victoria Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač českého národního týmu Tomáš Satoranský

Rozehrávač českého národního týmu Tomáš Satoranský | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Profimedia

„Na to, že jsme spolu vůbec nebyli, to byl slušný výkon. Ale nepadalo nám to.“ Nejen pivot basketbalové reprezentace Jan Veselý, autor 13 bodů a 11 doskoků, si všiml hlavního rozdílu mezi oběma týmy – úspěšnosti střelby, zejména za tři body. Turci potvrdili, že patří k nejlépe střílejícím týmům z dálky, když proměnili 12 z 26 pokusů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští basketbalisté doplatili v úvodním utkání olympijské kvalifikace na špatnou střelbu. Více v příspěvku Jakuba Kanty

„Nebudu lhát, není jednoduché hrát bez předchozí společné přípravy, takže mi to i připadalo jako přípravný zápas. Největší rozdíl byl ve volných střelách a trojkách, měli výrazně lepší úspěšnost střelby. Turecko si dnes zasloužilo vyhrát,“ dodal Tomáš Satoranský, který dal jednu ze šesti českých trojek z celkem 23 týmových pokusů.

Češi se před soupeře ve skóre dostali jen v úvodu a pak se dlouho drželi na dostřel, prakticky celý zápas ale museli dotahovat. Sráželo je ale také mimo jiné velké množství ztrát, minimálně některé pramenily z už zmíněné nesehranosti.

Českým basketbalistům vstup do olympijské kvalifikace nevyšel, Turecku podlehli o 17 bodů

Číst článek

„První čtvrtina byla dobrá, ale během zápasu tam bylo hodně chyb. Turkům to od začátku padalo, nám tolik ne,“ řekl pivot Patrik Auda, třetí nejlepší střelec v českém dresu a poslední dvouciferný.

To Turecko mělo ve svém středu o jednoho víc. I proto si v závěru utkání vybudovalo až devatenáctibodový náskok a po závěrečné siréně a druhé výhře na turnaji mohlo slavit postup.

„Připadalo mi, že jsme v druhé půli byli trochu unavení. Zítra hrajeme klíčový zápas, takže do toho musíme dát všechno. Snad budeme hrát lépe než dnes ve druhém poločase,“ burcuje kapitán a jediný Čech hrající v zámořské NBA Tomáš Satoranský.

Rozehrávač Chicaga Bulls zase povede svůj tým zítra od 4.35 do přímého souboje o postup do play-off s Uruguayí.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme