Volejbalistky se kvalifikovaly na mistrovství Evropy, postup stvrdily výhrou nad Bosnou

České volejbalistky si s předstihem vybojovaly účast na mistrovství Evropy. Jistotu postupu ze skupiny F jim dalo na úvod druhého turnaje páteční vítězství v Zenici nad domácí Bosnou a Hercegovinou 3:1 po setech 19:25, 25:22, 25:9 a 25:14.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání ženské volejbalové reprezentace

Utkání ženské volejbalové reprezentace | Foto: Yegor Aleyev | Zdroj: Reuters

Češky vyhrály ve skupině čtvrtý zápas v řadě a ztratily jen dva sety. V čele tabulky mají dvanáct bodů a náskok šesti bodů před Bosnou a Lotyšskem. Neskončí už hůře než druhé, přičemž na šampionát postoupí ze skupiny dva celky.

Sluková s Hermannovou na písku v Cancúnu opět skončily v osmifinále. Tentokrát podlehly Švýcarkám

Číst článek

Jen v prvním setu duelu s Bosnou se volejbalistkám nedařilo. Příliš chybovaly a nepomohly ani změny v sestavě. Od druhého setu naskočila do základní šestky nejlepší volejbalistka roku smečařka Mlejnková a tým začal domácí postupně přehrávat.

Právě Mlejnková zajistila ve druhém setu náskok 20:18, střídající Šimáňová přidala za pomoci pásky eso a od té doby Češky dominovaly. Ve třetí sadě Bosnu deklasovaly 25:9. Ve čtvrté ustály pokus domácích o nástup a ve druhé části setu znovu zářily - chytaly ulívky, blokovaly a dařilo se jim i v obraně v poli.

V útoku se spoléhaly na univerzálku Orvošovou, která byla s 24 body nejlepší hráčkou utkání. Blokařka Trnková přidala 14 bodů, smečařka Kossányiová 13 a Mlejnková měla o bod méně.

Češky mají před sebou ještě dva zápasy. První místo ve skupině mohou potvrdit v sobotu proti Slovinsku a v neděli nastoupí proti Lotyšsku. Oba zápasy se hrají od 17.00.

Volejbalistky se na Euro podívají po čtyřech letech, v roce 2019 na mistrovství Evropy po 14 letech chyběly. Letos budou ME hostit na přelomu srpna a září Srbsko, Bulharsko, Chorvatsko a Rumunsko, na turnaji bude hrát 24 týmů.

Kvalifikace ME volejbalistek, skupina F - druhý turnaj v Zenici (Bosna):

ČR - Bosna a Hercegovina 3:1 (-19, 22, 9, 14)

Rozhodčí: Boris (It.), Petrovič (Srb.). Čas: 93 min.

Sestava a body ČR: Kossányiová 13, Jehlářová 6, Orvošová 24, Hodanová, Trnková 14, Valková 5, libero Dostálová - Mlejnková 12, Bajusz, Svobodová, Šimáňová 2, Nová. Trenér: Athanasopulos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme