Basketbalisté prohráli na mistrovství Evropy i podruhé, Srbsku podlehli bez Satoranského o 13 bodů

Čeští basketbalisté prohráli na mistrovství Evropy v zaplněné O2 areně s favorizovaným Srbskem a 68:81. Po nepovedené první půli, kterou prohráli o 18 bodů, se zlepšili a dotahovali, na méně než osm bodů se ale svému soupeři nepřiblížili.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj českých basketbalistů se Srbskem.

Souboj českých basketbalistů se Srbskem. | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Čeští basketbalisté chtěli proti favoritovi napravit nepovedené úvodní utkání proti Polsku. Chyběla jim ale největší hvězda – Tomáše Satoranského totiž trenér Ginsburg po nedávném zranění šetřil na další průběh turnaje.

Prohra nám trochu zkomplikovala plány, lituje Hruban nevydařeného úvodu na evropském šampionátu

Číst článek

V první čtvrtině zvládali Češi držet se Srby krok a po deseti minutách ztráceli jen pět bodů, když na ukazateli skóre svítil průběžný výsledek 15:20.

Pak se ale naplno začal projevovat rozdíl mezi oběma týmy a Srbové během chvíli utekli už do dvacetibodového vedení. Český tým úplně vypadl ze hry, kupil chyby a Srbové je trestali. V polovině tak prohrávali Češi už 25:43.

Ve druhé půli Srbové drželi vysoké vedení, v závěru třetí čtvrtiny ale domácí hráči díky povedené pasáži stáhli srbské na mnohem přívětivějších devět bodů. 

V poslední čtvrtině Češi dál bojovali a stáhli srbský náskok i na osm bodů. Víc už ale v hektické koncovce nezvládli a nakonec prohráli 68:81.

Český tým tak prohrál na turnaji i podruhé, naopak Srbové zůstávají stoprocentní. Čechy čekají v základní skupině D ještě souboje s Nizozemskem, Finskem a Izraelem.

Mistrovství Evropy basketbalistů:
Skupina D (Praha):
Česko - Polsko 68:81 (15:20, 25:43, 49:60)
Sestava a body ČR: Hruban 13, Balvín 8, Sehnal 5, Veselý 2, J. Bohačík - Krejčí 13, Peterka 11, Auda 8, Kyzlink 5, Jelínek 3, Kříž.
Nejvíce bodů Srbska: Jokič 18, Micič 13, Marinkovič 11.
Fauly: 24:16. Trestné hody: 13/12 - 23/19. Trojky: 8:8. Doskoky: 38:34. Diváci: 15.067.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme