Český basketbalový rozhodčí je hvězdou i v zámoří, vede v anketě o největšího hlupáka

Jen čtyři čeští basketbalisté si do dnešního dne zahráli v NBA. Hvězdou zámoří se teď stal další Čech a to aniž by se na rozdíl od kvarteta Zídek, Welsh, Veselý a Satoranský objevil na palubovce. Český rozhodčí Zdeněk Kučera, který teatrálně přihrál svůj pád po domnělé inzultaci od Srba Čohadareviće v zápase mezi Opavou a Olomouckem, je nyní hvězdou zámořské ankety o největší hlupáka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Incident mezi Čohadarevičem a rozhodčím Kučerou

Incident mezi Čohadarevičem a rozhodčím Kučerou | Zdroj: Repro ČT

Spíš než inzultace to ale vypadalo jako nasimulovaný pád. Předčasně ukončený zápas se pak dohrával. Bizarní situace si všimli i v zámoří a zařadili ji v poslední epizodě pořadu Shaqtin' A Fool do soutěže o největšího hlupáka.

Pro Stanislava Kučeru hlasovalo zatím třikrát víc lidí než pro druhého v pořadí Karla-Anthonyho Townse z Minnesoty. Český rozhodčí zatím získal 58 % všech hlasů.

Radiožurnálu se podařilo získat vyjádření Stanislava Kučery, který by dnes asi situaci řešil jinak.

Úder hlavou se nepodařilo prokázat. Basketbalový zápas Opavy s Olomouckem se bude dohrávat

Číst článek

„Nezlobte se, ale já bych se k tomu nechtěl vyjadřovat. Samozřejmě s odstupem času nějaký názor mám, ale nechtěl bych se k tomu vyjadřovat,“ řekl Kučera.

Místopředseda České basketbalové federace Jiří Zídek strávil v NBA tři sezóny a ví, že podobná videa se v dnešní době internetem rychle šíří a nedělají českému basketbalu dobrou reklamu.

„Je to bizarní. Moc nevím, co bych k tomu řekl. Je to ostuda a moc rozpitvávat to ani nejde,“ uvědomuje si Jiří Zídek.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme