Česko od soboty hostí světový šampionát ve florbale. Cílem je medaile

Česko bude pořádat již třetí mistrovství ve florbale. To začíná už v první prosincový den. Český tým do něj vstoupí zápasem s Německem. Hlavním cílem svěřenců trenéra Kettunena bude zisk medaile.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká florbalová reprezentace chce na domácím šampionátu získat medaile

Česká florbalová reprezentace chce na domácím šampionátu získat medaile | Foto: Martin Flousek | Zdroj: www.ceskyflorbal.cz

„Jedná se pro nás o třetí šampionát v mužské kategorii. Tentokrát máme jeden velký úkol, který bychom strašně rádi splnili. Chceme, aby jedna sada medailí zůstala v České republice,“ vytyčuje cíle prezident českého florbalu Filip Šuman.

Češi na mistrovství světa slavili medaili naposledy v roce 2014, kdy ve Švédsku obsadili třetí místo. Na domácím turnaji skončili vždy pod stupni vítězů.

🇨🇿 Reprezentace v pořádku dorazila na Tenerife k závěrečnému soustředění před #WFCPrague #floorball

21:01 – 22. 11. 2018

16

„Celé čtyři roky jsme se snažili připravovat řadu věcí, aby celý český florbal byl připraven získat poprvé v historii na domácím šampionátu medaili,“ neskrýval v rozhovoru pro Radiožurnál Šuman ambice.  

Před deseti lety k cennému kovu měli čeští reprezentanti blízko, v boji o třetí místo ale nestačili na Švýcarsko. „Byla neuvěřitelná atmosféra, naplněná hala. Na druhou stranu bylo šíleně velké zklamání poté, co jsme prohráli se Švýcarskem. Ty pocity se proto mezi sebou tříštily,“ zavzpomínal pro Radiožurnál Milan Garčar, který se tenkrát zápasu o bronz zúčastnil. Chybět nebude ani na letošním šampionátu. Ve 35 letech bude nejstarším hráčem výběru.

Mezi nejzkušenější hráče bude patřit také Daniel Šebek, který o šampionát v roce 2008 přišel na poslední chvíli. V národním týmu tehdy v 19 letech začínal. „Šel jsem se s tátou podívat do O2 areny. Byl to zážitek. Škoda jen, že to klukům o to třetí místo nevyšlo,“ říká Šebek.

V ochozech libeňské haly tenkrát přihlížel také Matěj Jendrišák. „To mistrovství si vybavuji především díky té atmosféře na tribunách,“ dodává Jendřišák, který v českém výběru finského trenéra Petriho Kettunena bude plnit roli kapitána.

Jakub Kanta, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme