České florbalistky skončily znovu čtvrté. Tým má ale hráčky, na kterých může stavět v budoucnu

České florbalistky na 11. mistrovství světa na druhou medaili v historii nedosáhly. Zápas o třetí místo nezvládly, dvakrát ztratily vedení a nakonec prohrály se Švýcarkami 2:3. V Bratislavě se projevilo, že týmu chyběly větší zkušenosti a také kvalita. V mladém týmu se ale také ukázaly talentované hráčky.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženská florbalová reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě

Ženská florbalová reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě | Foto: Martin Flousek ceskyflorbal.cz, xflorbal.cz | Zdroj: ČTK/PR/Český florbal/Martin Flousek

„Je to obrovské zklamání, chtěli jsme tu medaili získat, ale bohužel se to nevyplnilo…“ těžko ze sebe soukala slova osmnáctiletá obránkyně Nela Jiráková, která v Bratislavě na sebe výrazně upozornila a zařadila se už v útlém věku mezi opory reprezentace.

Florbalistky těsně prohrály se Švýcarskem a z mistrovství světa odjedou bez medaile

Číst článek

„Jsem na holky hrozně hrdá. Myslím si, že jsme se v průběhu turnaje zlepšovaly. Daly jsme do toho úplně všechno, nevyšlo to. Ale určitě máme do budoucna na čem stavět. Tým má spoustu mladých hráček, a když na sobě budeme pracovat, tak třeba příště tam s medailí budeme stát my,“ přiznala pro Radiožurnál gólmanka Jana Christianová, která v sedmadvaceti patřila k nejstarším hráčkám ve výběru kouče Miroslava Janovského.

„Odpovídá to postavení českému ženskému florbalu. My jsme dělali všechno proto, abychom ty tři soupeře nad námi překvapili,“ řekl trenér Janovský.

A to se nepovedlo. Češky nakonec zlatým Švédkám, stříbrným Finkám a bronzovým Švýcarkám na turnaji podlehly. „V základní skupině jsme se snažili maximálně soustředit na Finsko. Bylo to 3:1, když jsme šli do powerplay. To znamená, že zápas byl hratelný. Vepředu jsme měli více skórovat. Tím bychom v semifinále dostali Švýcarky a bylo by to zkrátka o jeden hratelný zápas navíc,“ mohl už jen litovat loučící se hlavní kouč, který si chce teď od florbalu odpočinout a více se věnovat rodině.

„Mělo to skončit medailovou tečkou tak, jak jsme chtěli. Náš tým byl z elitní trojky ten nejmladší. Klobouk dolů co odehrály hráčky jako Nela Jiráková, Vendula Beránková… Mají talent, potenciál, dovednosti a mají na to, aby tady s nimi hrály dalších osm let. Pokud chtějí porážet Finky a Švýcarky, měly by v tuhle chvíli odejít do těch dvou nejprestižnějších soutěží,“ vybízí Janovský své už bývalé svěřenkyně.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme