Češky zvládly klíčový duel na mistrovství Evropy. V dalším zápase je čekají Nizozemky

České volejbalistky zvýšily své šance na postup do další fáze mistrovství Evropy. Favorizované Belgičanky porazily 3:1 a zítra je čeká duel s vicemistrněmi Evropy Nizozemkami.

Gandža/Ázerbájdžán (Aktualizováno: 11:22 24. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační fotografie)

České volejbalistky (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Možná to bylo i včerejší prohrou se Srbskem, začátek zápasu byl z pohledu českých hráček rozpačitý. Trápil je zejména horší příjem. Trenér Pommer postupně vystřídal tři hráčky, ale ani to jeho svěřenkyním nepomohlo, a tak prohrály první sadu v poměru 19:25.

Nepovedený vstup do evropského šampionátu. Volejbalistky nestačily na favorizované Srbsko

Číst článek

Do druhého setu se vrátila základní sestava, která odskočila na 14:11. Hru často kouskovaly rozbory u videa, zápas se tak protáhl skoro na dvě a půl hodiny. Belgičanky srovnaly hru a rozhodnout musel přímý bod z podání Kossányiové.

Tato smečařka se stala velkou hrdinkou třetího setu, kdy třemi skvělými servisy zastavila nápor Belgičanek. Češky pak zvládly další dramatickou koncovku a třetí set vyhrály poměrem 28:26.

„My jsme věděly, že Belgie bude klíčový zápas a jsem hrozně ráda za třetí set, kdy jsme to nevzdaly. Kosányová tam začala výborně podávat a nahodila nás všechny a my jsme se k ní přidaly. Myslím si, že to byl takový zlomový bod a že to byl klíčový moment,“ uvedla pro Radiožurnál smečařka Helena Havelková.

Smečařka Kojdová chce na mistrovství Evropy napodobit muže. Obrovský výskok má v genech

Číst článek

V posledním čtvrtém setu už Češky dominovaly i díky blokařce Veronice Struškové, která byla se 17 body nejlépe bodující hráčkou českého týmu. „Věřily jsme, že čtvrtý set vyhrajeme. Belgičanky byly po prohrané třetí sadě dole, což je pochopitelné, když vedly o šest bodů. Začaly dělat velké chyby,“ uvedla Havelková.

Ženská volejbalová reprezentace nakonec vyhrála poslední set 25:19 může těšit na nedělní zápas s majitelkami stříbrných medailí z minulého šampionátu Nizozemkami (začíná se v 18 hodin). Ze čtyřčlenných skupin postoupí vítězové přímo do čtvrtfinále, na další dva celky čeká osmifinále.

mav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme