Češky nezvládly zápas o druhé místo. S Nizozemkami prohrály 1:3

S vědomím jistého postupu šly Češky do zápasu s Nizozemkami. Zápas jim ale nevyšel a s úřadujícími vicemystrněmi z Nizozemska prohrály 1:3 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Gandža/Ázerbájdžán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistka Helena Havelková

Volejbalistka Helena Havelková | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Češkám se nepodařilo navázat na sobotní vítězství nad Belgičankami a po setech 21:25, 15:25, 25:21 a 22:25 skončily za svými soupeřkami na třetím místě. Nyní je čeká stěhování do Baku, kde se o čtvrtfinále utkají s Běloruskem, které skončilo ve skupině B druhé za Italkami. Klíčový zápas je na programu v úterý.

Češky zvládly klíčový duel na mistrovství Evropy. V dalším zápase je čekají Nizozemky

Číst článek

V prvních dvou setech byly lepší Nizozemky a ukázaly, že patří k favoritkám celého turnaje. Dařilo se jim v útoku. Ve třetí sadě trenér Pommer pozměnil sestavu a výsledek se dostavil. Češky srovnaly hru, po rychlých nahrávkách Valkové se začalo dařit i středovým hráčkám Mlejnkové a Toufarové. Volejbalistky bojovaly a třetí set získaly poměrem 25:21.

Čtvrtý set byl vyrovnaný, Češky v něm dokonce i vedly. Ale ani to nestačilo k vytouženému pátému setu. Po sporném míči opadlo tempo a závěr čtvrté sady už patřil hráčkám v oranžových dresech.

České volejbalistky se probojovaly do další fáze mistrovství Evropy již pošesté za sebou. Na šampionátu v roce 2005 chyběly. Nejlepším umístěním ženské volejbalové reprezentace v historii samostatné republiky je bronzová příčka z roku 1997, kdy evropský turnaj uskutečnil v Brně.

mav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme