Čeští baseballisté se s turnajem rozloučili porážkou s Austrálií a ve skupině nakonec končí čtvrtí

Čeští baseballisté se rozloučili s prestižním World Baseball Classic (WBC) prohrou s Austrálií 3:8. Výběr trenéra Pavla Chadima tak v tokijské skupině B skončil na čtvrtém místě s jednou výhrou a třemi porážkami. Češi se tak kvalifikovali na příští WBC v roce 2026. O konečném umístění národního týmu rozhodnula výhra duel Korejců nad Čínou.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Tokio (Aktualizováno: 8:49 13. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští baseballisté podlehli na turnaji WBC Austrálii

Čeští baseballisté podlehli na turnaji WBC Austrálii | Zdroj: ČTK / AP

Baseballisté zahájili svoji premiéru na WBC výhrou nad Čínou po obratu v závěrečné směně 8:5. Ve druhém zápase po vedení 1:0 po dvou směnách prohráli s favorizovanými Japonci 2:10 a Korejcům po pěti inkasovaných bodech hned v první směně podlehli 3:7.

Určitě nejsme do počtu, komentuje výhru nad Čínou kapitán baseballistů Zýma. V týmu vládne euforie

Číst článek

Utkání s Austrálií bylo šest směn vyrovnané. Nadhazovači Martinu Schneiderovi sice v první směně odpálil Alex Hall jednobodový homerun, ale víc český hasič soupeřům nedovolil.

O vyrovnání na 1:1 se postaral kapitán Petr Zýma po odpalu amerického rodáka Erica Sogarda.

„Je to prohra proti baseballové velmoci, ale to už neřešíme. Chtěli jsme vyhrát, to se nepovedlo. Za pár hodin si uvědomíme, že jsme předvedli suprovej výkon, že jsme vydrželi většinu zápasu,“ řekl Radiožurnálu Sport Zýma.

O výhře Australanů rozhodly závěrečné tři směny, v kterých udělal soupeř celkem sedm bodů. Nadhazovači Marek Minařík a Daniel Padyšák čelili tvrdým odpalům, na chvilku zastavil australský nápor mladík Michal Kovala, ale i on byl střídán a zápas dokončil Jan Tomek.

Chvilka naděje

Za stavu 1:6 ještě vykřesaly v osmé směně naději české odpaly a po ráně Marka Chlupa doběhli pro dva body Vojtěch Menšík a Sogard.

V dohrávce poslední směny naplnili baseballisté i díky střídajícím hráčům mety, ale zápas ukončil dvojaut australské obrany.

Po vystoupení v Tokiu uvidí čeští fanoušci reprezentaci při zářijovém mistrovství Evropy, které se bude konat v Brně, Ostravě, Praze, Třebíči a Blansku.

jbk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme