Perušič a Schweiner porazili i domácí Italy a ve finále Světového okruhu zabojují o medaile

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner vyhráli na finálovém turnaji Světového okruhu bez porážky skupinu A a postoupili přímo do sobotního semifinále. V posledním utkání skupiny porazili v Cagliari domácí pár Paolo Nicolai, Daniele Lupo 21:16 a 21:19.

Tento článek je více než rok starý.

Cagliari (Aktualizováno: 21:56 8. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič

Ondřej Perušič | Zdroj: Reuters

V prvním setu vedla česká dvojice 7:3, ale po esu Italů s pomocí pásky bylo srovnáno 9:9. Poté Češi získali náskok 14:11 a Perušič ukončil první set dvěma esy.

Schweiner s Perušičem porazili i lotyšský pár, ve finále Světového okruhu mají jisté play-off

Číst článek

Závěr prvního setu rozhodl Perušič dvěma přímými body z podání. V situaci, kdy Italové stahovali náskok, riskovat musel.

„To bylo asi rozumné riziko a že z toho byly nakonec dvě esa, tak to byl bonus. Jsem za to hrozně rád, protože ve chvíli, kdy by se nám nepodařilo je servisem zatlačit, tak ten první set ještě mohl vypada úplně jinak,“ okomentoval Perušič vývoj utkání pro Radiožurnál.

Ve druhé sadě rodáci z Prahy prohrávali do stavu 12:14, ale čtyřmi body v řadě vývoj otočili. Po jedné z nejhezčích výměn Schweiner se štěstím zvýšil na 18:15 a stejný hráč proměnil třetí mečbol.

Češi ztratili ve skupině A jediný set v úvodním duelu s Nizozemci Christiaanem Varenhorstem a Stevenem van de Veldem. Ve dvou sadách pak stejně jako Itaky porazili také Američany Taylora Crabba s Jakem Gibbem a Lotyše Martinse Plavinše a Edgarse Točse.

Druhý pár světového žebříčku Perušič a Schweiner útočí na Sardinii na další úspěch v sezoně. Letos už ovládli čtyřhvězdičkový turnaj v Dauhá, v Ostravě si na akci stejné kategorie zahráli finále a ovládli dvouhvězdičkový turnaj v Praze.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):

Muži - skupina A:

Perušič, Schweiner (5-ČR) - Nicolai, Lupo (1-It.) 2:0 (16, 19).
Konečné pořadí: 1. Perušič, Schweiner 4 výhry/0 porážek, 2. Varenhorst, Van de Velde (8-Niz.) 3/1, 3. Nicolai, Lupo 2/2, 4. Crabb, Gibb (4-USA) 1/3, 5. Plavinš, Točs (10-Lot.) 0/4.

mij, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme