Čeští házenkáři další cenné vítězství nepřidali. Na mistrovství Evropy podlehli Německu

Čeští házenkáři na mistrovství Evropy další výhru nad favoritem nepřidali. V zápase čtvrtfinálové skupiny podlehli Německu 19:22, i přestože v utkání několikrát vedli.

Tento článek je více než rok starý.

Varaždin/Chorvatsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři při souboji s Něměckem

Čeští házenkáři při souboji s Něměckem | Zdroj: Reuters

První poločas zvládli čeští reprezentanti daleko lépe než jejich soupeři z Německa. I přes náskok 5:7, kteří si Němci vytvořili, dokázali Češi srovnat a do šaten odcházeli s vedením 10:9.

I většinu druhého poločasu německá reprezentace dotahovala český náskok. Nakonec vyrovnali na 18:18 a následně se čeští házenkáři nedokázali deset minut prorazit. Němci se tak dostali do rozhodujícího vedení, které už nepustili.

„Byli jsme hrozně blízko. To je život. Moje pocity jsou smíšené. Na jednu stranu jsme do toho investovali všechno, co v nás je a za to jsem šťastný a pyšný. Na druhou stranu to nestačilo proti Německu, které doopravdy mělo strach. Já jsem to viděl v očích hráčů. Byli jsme hrozně blízko,“ řekl po utkání Radiožurnálu trenér Daniel Kubeš.

Čeští házenkáři tak po cenných výhrách nad Dánskem a Maďarskem prohráli s Německem 19:22. Nejúspěšnějším českým střelcem byl s šesti zásahy Tomáš Číp.

České házenkáře ještě čeká ve čtvrtfinálové skupině úterní souboj s Makedonií a závěrečným zápasem pak bude den na to ten se Slovinskem

mva, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme