Čeští házenkáři se na ME loučí porážkou s Německem. Ve čtvrtfinálové skupině skončili poslední

Čeští házenkáři se rozloučili s účinkováním na mistrovství Evropy porážkou 22:26 od Německa. Reprezentanti v posledním utkání čtvrtfinálové skupiny ve Vídni dokázali proti někdejším olympijským vítězům a mistrům světa i Evropy několikrát dotáhnout ztrátu a ještě v polovině druhé půle drželi nerozhodný stav. V závěru ale i kvůli kontroverzním verdiktům černohorských rozhodčích už na favorita nestačili a prohráli i čtvrtý zápas čtvrtfinálové fáze.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři podlehli na mistrovství Evropy Německu

Čeští házenkáři podlehli na mistrovství Evropy Německu | Zdroj: Reuters

Český tým už před utkáním ztratil naději na další postup v turnaji a měl jistotu, že v šestičlenné čtvrtfinálové skupině skončí poslední. Reprezentanti si na šampionátu připsali dvě výhry a pět porážek a obsadili konečné 12. místo. Neobhájili šestou příčku z předloňského Eura, kde vyrovnali historické maximum.

Rozhodovací schopnosti mají na úplně jiné úrovni, oceňuje španělské házenkáře brankář Mrkva

Číst článek

Na soupisku pro utkání se tentokrát nevešel Mojžíš a místo něj se do sestavy dostal Šlachta. Do branky se vrátil veterán Galia a v první půli předvedl pět zákroků. Jeho spoluhráči sice v úvodu vedli 2:1, ale od té doby celý první poločas ztráceli.

Němci, kteří už před zápasem měli jistotu utkání o konečné páté místo, po 20 minutách odskočili na 10:6 a do kabin šli v přestávce s tříbrankovým vedením. Český celek prohrál první poločas pošesté ze sedmi utkání na šampionátu.

Dotahovali, ale nedotáhli do konce

Po změně stran se reprezentanti stejně jako ve většině předchozích zápasů na turnaji zlepšili a po necelých pěti minutách srovnal Hrstka ze sedmičky na 13:13. Češi, z nichž většina hraje bundesligové klubové soutěže, dali první čtyři góly druhé půle a Kašpárek otočil stav na 14:13.

Němci díky Galiovým zákrokům skoro osm minut neskórovali, pak ale zaznamenali sérii tří branek a znovu odskočili do vedení 16:14. Číp po pěkné kombinaci do křídla rychle srovnal a další dvougólovou ztrátu pak dotáhl Šlachta.

Kontroverzní výroky sudích

Favorit v 50. minutě i díky přesilovce opět vedl o dva góly a navíc mu začali kontroverzními výroky stále více pomáhat černohorští rozhodčí. Český kouč Filip si za protesty vysloužil žlutou kartu, ale sporné verdikty sudích pokračovaly. Národní tým musel do dvojnásobného oslabení a Němci si vytvořili rozhodující pětibrankový náskok.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme