Čeští hokejbalisté začali mistrovství světa výhrou. Nad Švýcarskem vyhráli v Pardubicích 6:0.

Skvěle začal národní hokejbalový tým domácí šampionát. Českým hráčům se především povedla úvodní třetina, po které vyhráli už 3:0. Pak už vývoj utkání kontrolovali a připsali si tři body za vítězství 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejbalisté

Čeští hokejbalisté | Zdroj: ČTK

Národní tým byl už od prvních minut aktivnějším mužstvem a neustále se pohyboval před soupřovou brankou. Česká aktivita pak byla korunována úspěchem po brance Lukáše Soukupa. Další branky do konce třetiny přidali ještě Jan Pospíšil a Radim Štěpáník.

Ve druhé třetině už měli čeští hráči problémy s produktivitou ale na hřišti měli stále jasně navrch. Přesilovku domácí ještě nevyužili ale hned po ní se dokázal prosadit kapitán Pavel Kubeš. Druhou nabídnutou početní výhodu už český výběr využil, když se prosadil Ondřej Benedikt a Češi vedli už 5:0.

Závěrečná dvacetiminutovka pak už přinesla i více ofenzivní akce ze strany Švýcarska. Nejvíce zahrozil při vlastním oslabení Mellinger, ale český brankář Lukáš Heczko ho dokázal vychytat. Poslední a svou druhou branku v utkání si připsal Štěpáník a český tým pak výhru 6:0.

Další zápas čeká národní mužstvo už v sobotu od 19:00 proti Itálii. 

Zuzana Borová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme