Čeští kanoisté ani kajakářky se nepředstaví ve finále Světového poháru v Praze

Vypadla kajakářky Kateřina Kudějová,úřadující mistryně světa i Karolína Galušková. Na rozdíl od nedávného mistrovství Evropy, kde skončil šestý, se nedařilo kanoistovi Matyáši Lhotovi. Před branami boje o medaile skončili také jeho kolegové Michal Jáně a Václav Chaloupka. Ke čtyřem sobotním umístěním na stupních vítězů tak v těchto kategoriích Češi další nepřidají.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Kudějová

Kateřina Kudějová | Zdroj: ČTK

České kajakářky se zatím v této sezoně neprosazují, ve finále chyběly i před dvěma týdny na mistrovství Evropy v Tacenu. Už v páteční kvalifikaci skončily Štěpánka a Amálie Hilgertovy.

Galušková obsadila v semifinále devatenáctou příčku a Kudějová, která byla před rokem v Troji šestá, skončila se šesti trestnými sekundami třináctá.

Od postupového desátého místa ji dělilo 1,63 sekundy. "Ani bych neřekla, že se mi jelo blbě. Mě to trochu překvapilo, když v půlce říkali, že ztrácím hrozně moc," popisovala po závodě Kudějová.

Před startem vnímala, že kajakářky chybují, takže dotekům nepřikládala velkou váhu. "Asi ty holky na konci bohužel jezdily velmi dobře, takže to nestačilo," doplnila olympijská finalistka.

Sedmadvacetileté kajakářce se od začátku sezony nedaří. "Já si myslím, že se mi od začátku sezóny tak nějak nedaří. Projevu se to hlavně psychicky. Cítím, že to není dobrý," svěřila se Radiožurnálu Kudějová.

Věří, že se to obrátí. "Myslím, že je to teď takový období, každý má špatné období. Myslím, že to přejde a zase se to zlepší. Musím si počkat," doplnila.

Následující dva víkendy ji čekají další závody Světového poháru v Německu. Sezonu ale směřuje hlavně k podzimnímu mistrovství světa ve francouzském Pau.

Nejlepším domácím kanoistou v semifinále byl dvanáctý Chaloupka. O postup ho připravily dva šťouchy, za desátým místem zaostal o 1,43 sekundy. Michal Jáně byl devatenáctý a mladíček Lhota po minele hned ve třetí brance obsadil 29. příčku.

V odpoledním programu se tak tři české lodě představí pouze v závodě smíšených deblkanoí, do kterého se vedle nich přihlásila jen indická posádka.

ČTK, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme