‚Chyběla lehkost, ale nechali jsme tam všechno.‘ Mezi veslaři Šimánkem a Vraštilem převládá spokojenost

Veslaři Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil se vytoužené medaile z domácího mistrovství světa nedočkali. Mezi dvojskify lehkých vah skončili ve finále v Račicích na pátém místě.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslaři Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil (vpravo)

Veslaři Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil (vpravo) | Foto: Iva Roháčková

Ve finále dvojskifu lehkých vah se ale Jiří Šimánek (dále jen JŠ) s Miroslavem Vraštilem (MV) mezi nejlepší tři nedostali a skončili pátí. Oba reprezentanti se podělili o své pocity s Radiožurnálem Sport.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s veslaři Miroslavem Vraštilem a Jiřím Šimánkem po mistrovství světa

Máte za sebou finálový závod na mistrovství světa, ve kterém jste skončili na pátém místě. Jaké pocity ve vás převažují?
MV: Vzhledem k tomu, jak se tady vyvíjely naše závody, tak jsme mohli být považování za favority na medaili a možná jsme to tak trochu i vnímali. Na jednu stranu jsme spokojení, že jsme pátí na světě, ale na druhou stranu i trochu zklamaní, protože nám úplně ten závod nesedl a nedokázali jsme jet o dvě až tři sekundy rychleji.

Jakou si z toho výsledku vzít zkušenost?
MV: Těžko říct. Myslím, že jsme nejeli tak špatně, možná tím očekáváním, že byla medaile blízko. Svět se nebortí, závody jsme si užili, bylo to super a předvedli jsme maximum. I když nám dnes chyběla lehkost, tak o to víc jsme do toho dali síly. Nechali jsme tam všechno a můžeme být na sebe pyšní.

Bylo to díky domácímu prostředí hodně jiné?
JŠ: Možná před závodem, ale závod probíhal stejně jako každý jiný. Jste trochu v tunelu a nevnímáte. Před tím na to myslíte, komunikujete s rodinou, která se přijede podívat, zařizujete lístky, říkáte, kam mají dojet. Snažil jsem se to spíš přetavit v to, aby mě to nabíjelo, než aby mě to sráželo. Byla to spíš pomoc, než přítěž.

Jak skloubit veslování a studium? ‚Americký a český systém je nesrovnatelný,‘ říká Novotníková

Číst článek

Jak moc se díváte do budoucnosti a je tam vyhlídka směrem k olympijským hrám?
MV: Olympiáda je za chvíli, hrozně rychle to uteče. Teď si chvíli odpočineme. Ještě mě čeká jedna akce, pak se budu snažit odpočívat, sedneme si s trenérem a vymyslíme, co dál. Je velká pravděpodobnost, že budeme pokračovat, tak by byla škoda, abychom se kvalifikovali a pak nikam nejeli, že...

Co si celkově odnesete z letošního mistrovství světa?
JŠ: Odnesu si to, že naše disciplína je hrozně těžká. I když jsme byli letos pátí, tak příští rok, abychom se kvalifikovali na olympiádu, tak musíme být do sedmého místa. Když vidím, jaké lodě skončily v boji o třinácté až osmnácté místo, tak budu mít příští rok strach, abychom tam neskončili my a byli jsme do toho sedmého místa.

Myslím, že bychom to mohli vyjet. Určitě to není jediná příležitost příští rok, pak jsou ještě dokvalifikace, ale příjemnější by bylo si to odškrtnout a myslet jen na olympiádu. Může se stát strašně věcí. Teď nám to dalo sílu, že můžeme jezdit výborné závody, tady jsme jeli s těmi nejlepšími a jen skutečnost, že můžeme párkrát porazit Italy, tak nás bude hnát dopředu.

Mirko Vasić, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme