Čeští volejbalisté porazili Turecko a zahrají si finále Evropské ligy

Čeští volejbalisté porazili v semifinále Evropské ligy v Karlových Varech Turecko 3:0. Ve čtvrtek si zahrají o trofej a zároveň příští týden v Portugalsku kvalifikaci o Ligu národů, která nahradila Světovou ligu.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 21:06 13. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté (v modrém) při zápase proti Turecku

Čeští volejbalisté (v modrém) při zápase proti Turecku | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Český tým po nevýrazných výkonech a rotacích se sestavou v základní skupině podal dnes před domácím publikem ve Final Four koncentrovaný výkon. První set rozhodly úspěšné bloky a nekompromisní útok univerzála Fingera. O vedení 15:12 ještě Češi přišli, ale pak odskočili na 20:18 a koncovku zvládli.

Volejbalisté otočili zápas ve Španělsku, slaví druhou výhru v Evropské lize

Číst článek

Ve druhé vyrovnané sadě domácí reprezentanti dvakrát stáhli tříbodovou ztrátu. V dramatické koncovce odvrátili setbol a po chybě Turků proměnili svoji druhou šanci na zisk sady.

V obraně dokázali v čele s liberem Moníkem krotit turecký servis a bodovali po útocích krajních smečařů. K Fingrovi se přidával šikovný Džavoronok, jenž dnes útočil takřka neomylně s úspěšností 71 procent.

Ve třetím setu náskok domácích narostl až na 12:6, ale vyhráno ještě nebylo. Po jednom sporném momentu a chybách se vedení smrsklo na bod. Uklidnění přinesl oddechový čas a i díky nepřesnostem Turků měli čeští hráči zbytek setu pod kontrolou.

Kvalifikace o Ligu národů pro rok 2019 se uskuteční příští týden od 20. do 24. června. S Čechy, Portugalci a Estonci v ní budou hrát Kazachstán, Kuba a Chile. Šanci postoupit mezi elitu bude mít z města Matosinhos pouze vítěz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme