Chicago a Charlotte v NBA postrádají pět hráčů kvůli covidu. Další dva týmy zrušily tréninky

Nejlepší basketbalovou ligu světa americkou NBA začíná opět komplikovat koronavirus. Některé týmy musí zařazovat hráče do ligového protikoronavirového protokolu. Dva týmy dokonce ve čtvrtek zrušily tréninky. Větší množství pozitivních hráčů odhalilo povinné testování, které museli podstoupit nejen všichni hráči, ale i členové týmu po Dni díkuvzdání, tedy na konci listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

DeMar DeRozan (vlevo) a Javonte Green kvůli covidu chybí Chicagu Bulls

DeMar DeRozan (vlevo) a Javonte Green kvůli covidu chybí Chicagu Bulls | Foto: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Indiana Pacers a Toronto Raptors podle The New York Times oznámily zrušení tréninku s odkazem na protikoronavirové protokoly a opatrnost. Bližší podrobnosti neuvedly. Ještě ve středu oba týmy odehrály svá utkání a pouze zástupci Pacers uváděli, že covidové protokoly se týkají křídla Justina Holidaye.

Satoranského konkurent v New Orleans si poranil koleno. Pro Lewise sezona NBA skončila

Číst článek

Těsně po čtvrtečním poledni pak mluvčí Raptors uvedl, že nikdo z týmu v protokolech není. V noci ze čtvrtka na pátek pak server ESPN informoval, že pozitivní test měl prezident klubu Masai Ujiri, který je plně očkovaný. Podle svých slov se nedávno zúčastnil společenské akce, kde se navzdory dodržování covidových pravidel virus rozšířil. Prezident uvedl, že je v desetidenní izolaci.

Řada týmů musela v minulých dnech některé hráče zařadit do protokolů. Mezi nejpostiženější týmy patří Charlotte Hornets, kteří postrádají pět hráčů včetně své největší hvězdy LaMelo Balla. Ten loni získal cenu pro nováčka roku.

Dalším je pak Chicago Bulls, které v noci ze čtvrtka na pátek podle ESPN vyřadilo kvůli protokolům už pátého hráče a to Derricka Jonese Jr. Už dříve se tak stalo jedné z hvězd týmu DeMaru DeRozanovi, Mattu Thomasovi, Cobymu Whiteovi a Javonte Greenovi.

Lakers nestačili ani na oslabený Memphis. Týmu nepomohl ani stý triple double LeBrona Jamese

Číst článek

Protože Bulls, za které ještě v minulé sezoně hrál český rozehrávač Tomáš Satoranský, chybí také Patrick Williams kvůli zápěstí a Alex Caruso kvůli zranění podkolenní šlachy, mohl tým angažovat dalšího hráče. Podepsal desetidenní smlouvu s křídelníkem Stanleym Johnsonem. S ním budou mít 11 hráčů.

Minulý týden se protokoly dotkly také jedné z největších hvězd NBA a jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob LeBrona Jamese. Vynechal nakonec ale pouze jediný zápas, protože podstoupil řadu testů, které byly negativní. Evidentně tak byl první test falešně pozitivní.

Hráči podléhají protokolům, pokud byli pozitivně testováni na covid, nebo se setkali s někým, kdo byl pozitivní. Hráči pak musí zůstat v izolaci nejméně deset dnů, nebo dokud nemají dva negativní PCR testy během 24 hodin.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme