Chicago porazilo se Satoranského přispěním Charlotte. Westbrook je blízko rekordu

Basketbalisté Chicaga po sérii čtyř porážek přehráli v NBA Charlotte 120:99 a drží naději na play-off. Tomáš Satoranský přispěl k výhře šesti body a čtyřmi asistencemi. Proměnil dvě ze tří střel včetně trojky a jednu šestku ze dvou. Nikola Vučevič zaznamenal 29 bodů a 14 doskoků a poprvé od poloviny dubna nastoupil v sestavě Bulls Zach LaVine, jenž nasbíral 13 bodů včetně tří trojek.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v souboji Chicaga s Washingtonem

Tomáš Satoranský na archivním snímku | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Chicago první poločas vyhrálo rozdílem šesti bodů. O vítězství rozhodlo ve třetí části, kterou ovládlo 37:21. Charlotte nepustilo ani jednou do vedení. LaVine se na hřišti objevil po jedenácti vynechaných duelech kvůli bezpečnostním protokolům ligy spojenými s covidem-19.

Philadelphia vyhrála díky Embiidovi na palubovce Houstonu a nadále vede Východní konferenci NBA

Číst článek

„Jsme moc rádi, že je zpátky, odehráli jsme i díky němu výborný zápas. Pomohl nám namotivovat se, věřím, že tak budeme pokračovat,“ řekl Vučevič. Satoranský a spol. ztrácejí na desáté místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole Východní konference, tři a půl zápasu. Do konce základní části Bulls chybí šest duelů, desátým Wizards pět.

Russell Westbrook si při vítězství Washingtonu nad Torontem 131:129 po prodloužení připsal již 180. triple double v kariéře a už v příštím utkání může dorovnat rekord ligy. Na Oscara Robertsona mu chybí jediný. Ve čtvrtek Westbrook dosáhl na 13 bodů, 17 doskoků a 17 přihrávek.

Myslím, že nehrál jedno ze svých lepších utkání, ale podívejte se na čísla, uvedl trenér Wizards Scott Brooks. Nejlepším střelcem týmu byl s 28 body Bradley Beal.

Raptors nestačil ani heroický výkon Pascala Siakama, jenž si připsal 44 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí. Stal se tak po Vinci Carterovi a Kawhim Leonardovi třetím hráčem v historii klubu, který nasbíral alespoň 40+10+5.

Chicagu se nedaří, v NBA padlo počtvrté za sebou. Satoranský si připsal deset bodů

Číst článek

V losangeleském derby si Clippers snadno poradili s Lakers 118:94. O výhře rozhodli už v první půli, již ovládli o 23 bodů. Hvězdou domácích byl s 24 body Paul George, Lakers táhl s 25 body Kyle Kuzma. Hosté nastoupili opět bez LeBrona Jamese, jenž doléčuje kotník. Navíc Anthony Davis odehrál pouze devět minut, než odstoupil kvůli bolesti zad.

Vedle Jamese a Davise postrádali loňští šampioni i Dennise Schrödera a po sedmé porážce z posledních 10 zápasů jsou na Západě šestí s bilancí 37-29. Pátý Dallas porazil 113:109 Brooklyn, jemuž opět scházel James Harden. Nets nestačilo 45 bodů včetně sedmi trojek Kyrieho Irvinga. V sestavě vítězného Dallasu měl Luka Dončič 24 bodů, 10 doskoků a osm asistencí.

Stephen Curry pomohl 34 body včetně šesti trojek k výhře Golden State 118:97 nad Oklahomou.

Výsledky NBA:

Charlotte - Chicago 99:120 (za hosty Satoranský 6 bodů, 4 asistence, 1 doskok), Dallas - Brooklyn 113:109, Detroit - Memphis 111:97, Golden State - Oklahoma City 118:97, Indiana - Atlanta 133:126, LA Clippers - LA Lakers 118:94, Toronto - Washington 129:131 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme