Chicago porazilo se Satoranského přispěním Charlotte. Westbrook je blízko rekordu

Basketbalisté Chicaga po sérii čtyř porážek přehráli v NBA Charlotte 120:99 a drží naději na play-off. Tomáš Satoranský přispěl k výhře šesti body a čtyřmi asistencemi. Proměnil dvě ze tří střel včetně trojky a jednu šestku ze dvou. Nikola Vučevič zaznamenal 29 bodů a 14 doskoků a poprvé od poloviny dubna nastoupil v sestavě Bulls Zach LaVine, jenž nasbíral 13 bodů včetně tří trojek.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v souboji Chicaga s Washingtonem

Tomáš Satoranský na archivním snímku | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Chicago první poločas vyhrálo rozdílem šesti bodů. O vítězství rozhodlo ve třetí části, kterou ovládlo 37:21. Charlotte nepustilo ani jednou do vedení. LaVine se na hřišti objevil po jedenácti vynechaných duelech kvůli bezpečnostním protokolům ligy spojenými s covidem-19.

Philadelphia vyhrála díky Embiidovi na palubovce Houstonu a nadále vede Východní konferenci NBA

Číst článek

„Jsme moc rádi, že je zpátky, odehráli jsme i díky němu výborný zápas. Pomohl nám namotivovat se, věřím, že tak budeme pokračovat,“ řekl Vučevič. Satoranský a spol. ztrácejí na desáté místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole Východní konference, tři a půl zápasu. Do konce základní části Bulls chybí šest duelů, desátým Wizards pět.

Russell Westbrook si při vítězství Washingtonu nad Torontem 131:129 po prodloužení připsal již 180. triple double v kariéře a už v příštím utkání může dorovnat rekord ligy. Na Oscara Robertsona mu chybí jediný. Ve čtvrtek Westbrook dosáhl na 13 bodů, 17 doskoků a 17 přihrávek.

Myslím, že nehrál jedno ze svých lepších utkání, ale podívejte se na čísla, uvedl trenér Wizards Scott Brooks. Nejlepším střelcem týmu byl s 28 body Bradley Beal.

Raptors nestačil ani heroický výkon Pascala Siakama, jenž si připsal 44 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí. Stal se tak po Vinci Carterovi a Kawhim Leonardovi třetím hráčem v historii klubu, který nasbíral alespoň 40+10+5.

Chicagu se nedaří, v NBA padlo počtvrté za sebou. Satoranský si připsal deset bodů

Číst článek

V losangeleském derby si Clippers snadno poradili s Lakers 118:94. O výhře rozhodli už v první půli, již ovládli o 23 bodů. Hvězdou domácích byl s 24 body Paul George, Lakers táhl s 25 body Kyle Kuzma. Hosté nastoupili opět bez LeBrona Jamese, jenž doléčuje kotník. Navíc Anthony Davis odehrál pouze devět minut, než odstoupil kvůli bolesti zad.

Vedle Jamese a Davise postrádali loňští šampioni i Dennise Schrödera a po sedmé porážce z posledních 10 zápasů jsou na Západě šestí s bilancí 37-29. Pátý Dallas porazil 113:109 Brooklyn, jemuž opět scházel James Harden. Nets nestačilo 45 bodů včetně sedmi trojek Kyrieho Irvinga. V sestavě vítězného Dallasu měl Luka Dončič 24 bodů, 10 doskoků a osm asistencí.

Stephen Curry pomohl 34 body včetně šesti trojek k výhře Golden State 118:97 nad Oklahomou.

Výsledky NBA:

Charlotte - Chicago 99:120 (za hosty Satoranský 6 bodů, 4 asistence, 1 doskok), Dallas - Brooklyn 113:109, Detroit - Memphis 111:97, Golden State - Oklahoma City 118:97, Indiana - Atlanta 133:126, LA Clippers - LA Lakers 118:94, Toronto - Washington 129:131 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme