Leonard smetl Chicago a pokořil bájnou metu, duel Lakers s Houstonem ovlivnila strkanice a vyloučení

Basketbalisté Los Angeles Clippers v NBA porazili 130:127 Chicago, jemuž stále kvůli koronaviru chyběl český reprezentant Tomáš Satoranský. K triumfu pomohl domácímu týmu svým sezonním maximem 35 body Kawhi Leonard, který tak překonal hranici 10 tisíc bodů v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles (Aktualizováno: 8:14 11. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markieff Morris a Demarcus Cousins se dostali do potyčky

Markieff Morris a Demarcus Cousins se dostali do potyčky | Zdroj: Reuters

Uspěli i obhájci titulu LA Lakers, kteří přehráli Houston 120:102. Utkání mezi Miami a Bostonem bylo na poslední chvíli odloženo kvůli protiepidemickým pravidlům.

Nejmladším basketbalistou s triple double. Rozehrávač Ball překonal za Charlotte rekord NBA

Číst článek

Chicago v sérii zápasů v Kalifornii potřetí za sebou těsně prohrálo, přestože stejně jako předtím s Lakers dokázalo držet s favoritem krok.

A to zejména zásluhou Zacha LaVinea, který si vytvořil maximum této sezony v podobě 45 bodů a 10 trojek.

Bulls dokonce v první půli vedli až o 13 bodů. Jenže v oslabené sestavě bez několika opor ve druhé půli přenechali iniciativu Clippers a ti v závěru vybojovali vítězství.

10 tisíc bodů

Domácím k tomu pomohlo 20 trojek, z nichž sedm dal Leonard a vyrovnal si tak osobní maximum. Na startu své desáté sezony tak překonal 10 tisíc bodů.

„Je to určitý milník, ale já se o tyhle věci moc nezajímám. Možná až skončím kariéru a budu se ohlížet za úspěchy. Teď je pro mě ale důležitější výhra a to, abych zůstal hladový a chtěl stále víc,“ prohlásil Leonard.

Lakers vyhráli pošesté z posledních sedmi zápasů, poté co zvládli vyhrocený duel s Houstonem, který přinesl pět technických chyb, dva úmyslné fauly a také vyloučení na každé straně.

Už v první půli museli zápas po vzájemné strkanici opustit Markieff Morris a DeMarcus Cousins, který navíc tvrdě fauloval LeBrona Jamese.

Strkanice mezi Morrisem a Cousinsem:

Šampiony táhl 27 body Anthony Davis, James přidal 18 bodů. Už počtvrté za sebou nebyl nejlepším střelcem Houstonu jeho obvyklý kanonýr James Harden, který zaznamenal 20 bodů. O tři více měl Christian Wood.

Curry neměl den

Vůbec nedařilo další střelecké hvězdě Stephenovi Currymu, ale i jeho 11 bodů stačilo Golden State k těsné výhře 106:105 nad Torontem. Curry, který v předchozích čtyřech zápasech dal celkem 143 bodů, tentokráte trefil jen dvě z 16 střel z pole.

„Také čekám, že každý zápas budu mužstvu pomáhat v útoku. Ale těší mě, jak to tým zvládl,“ reagoval Curry.

„Máme dostatek schopností a zbraní na to, abychom si poradili, i když se nám zrovna střelecky nedaří,“ dodal trenér Warriors Steve Kerr, jehož tým měl střelbu za tři body jen 28 procent.

Brooklynu se sice po třízápasové pauze vrátil Kevin Durant a nastřílel 36 bodů, přesto Nets překvapivě prohráli s Oklahomou City 116:129. Vítěze táhl 31 body Shai Gilgeous-Alexander.

Minnesota ukončila sérii sedmi porážek a zdolala San Antonio 96:88. A to přesto, že hrála bez svého hvězdného pivota Karla-Anthonyho Townse. Tým táhl D'Angelo Russell s 27 body.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Oklahoma City 116:129, Detroit - Utah 86:96, Golden State - Toronto 106:105, Houston - LA Lakers 102:120, LA Clippers - Chicago 130:127, Minnesota - San Antonio 96:88, New York - Denver 89:114, Boston - Miami odloženo.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme